Hekatomnos Kutsal Alanı'na Su Taşıdılar

Muğla’nın Milas ilçesinde Orman Haftası ve Dünya Su Günü dolayısıyla TEMA Milas İlçe Temsilciliği öncülüğünde ‘Su Zinciri Farkındalık Yürüyüşü’ düzenlendi. Yapılan etkinlikte Akgedik Barajı’na yürüyüş yapan katılımcılar barajdan su alarak Hekatomnos Kutsal Alanı’na taşıdılar.

Hekatomnos Kutsal Alanı'na Su Taşıdılar
TEMA Milas İlçe Temsilciliği öncülüğünde Milas Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Milas Müze Müdürlüğü organizasyonu ile Orman Haftası ve Dünya Su Günü dolayısıyla ‘Su Zinciri Farkındalık Yürüyüşü’ düzenlendi.

Etkinliğe TEMA gönüllülerinin yanı sıra öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atapark’tan başlayan yürüyüş etkinliğinde vatandaşlar ve öğrenciler 3 bin yıllık tarihi geçmişi olan Su Kemerleri’ni takip ederek, Akgedik Barajı’na kadar yaklaşık 14 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Etkinlikle suyun önemine dikkat çekmek isteyen katılımcılar, daha önce bu bölgeden çıkan ve Su Kemerleri ile Milas’a ulaştırılan suyu, bu kez yanlarında getirdikleri kaplara koyarak, Uzunyuva olarak bilinen Kral Hekatomnos Kutsal Alanı’na taşıdılar.
Kaynak: İHA