Babuşçu, Siyaset Akademisinin Konuğu Oldu

AK Parti İstanbul Milletvekili Babuşçu: 'İstikrar ve Türkiye'nin önüne konulan hedefler, ülkemizi yarınlara daha güçlü yürüyen, gündem belirleyen, zulme karşı umut olan bir ülke haline getirdi'.

AK Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu, "İstikrar ve Türkiye'nin önüne konulan hedefler, ülkemizi yarınlara daha güçlü yürüyen, gündem belirleyen, zulme karşı umut olan bir ülke haline getirdi." dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, il başkanlığının düzenlediği siyaset akademisinin dördüncü dersinde AK Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanı Babuşçu ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Nohutçu katıldı.

Babuşçu, yaptığı sunumda, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerindeki siyasal hayattan notlar paylaştı.

Türkiye'de her dönemde, kendi otoritesini farklı yollarla korumaya çalışan bir merkezin var olduğuna işaret eden Babuşçu, ordu, medya, aydınlar ve dış güçler yoluyla millet iradesi üzerinde hakimiyet kurmaya çabalayan bu merkeze karşı en büyük darbenin AK Parti hükümetleri dönemlerinde vurulduğunu belirtti.

Babuşçu, AK Parti iktidarlarının tam anlamıyla millet iradesinin merkeze oturtulduğu dönem olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Parti kapatma çabaları, Gezi olayları, 15 Temmuz ihanet girişimi gibi bir çok engelleme çalışmasına rağmen milletin Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti sevdalılarına olan güvenini defalarca sandıklara yansıtmasıyla Türkiye siyasi ve ekonomik istikrara kavuştu. Bu istikrar ve Türkiye'nin önüne konulan hedefler, ülkemizi yarınlara daha güçlü yürüyen, gündem belirleyen, zulme karşı umut olan bir ülke haline getirdi. İnşallah halkımızın desteği sürecek ve bu destekten aldığımız güç ile daha nice önemli adımlara imza atacağız."

AK Parti Siyaset Akademisinde, Prof. Dr. Ahmet Nohutçu da "Ana Hatlarıyla Türk Siyasal Hayatı" konulu sunum yaptı.
Kaynak: AA