Yaylalar 'Yeşil Yol'la Bağlanıyor

Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak ’Yeşil Yol Projesi’ kapsamında Ordu’daki çalışmalar devam ediyor.

Yaylalar 'Yeşil Yol'la Bağlanıyor
Projenin Ordu etabındaki Çambaşı Yaylası ile Topçam arasındaki 25 kilometrelik yolda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 5 kilometresi sıcak asfalta kavuşturulan güzergahta, çalışmaların bu yıl tamamlanacağını söyledi.



Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı (DOKAP) Turizm Master Planı kapsamında, 9 ilin yaylalarını birbirine bağlamak amacıyla ’Yeşil Yol Projesi’ hazırlandı. Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin yaylalarını birbirine bağlamak için 2013 yılında çalışmalarına başlanılan 2 bin 600 kilometrelik ’Yeşil Yol Projesi’nin Ordu sınırları içerisinden geçen yolda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Bu yıl tamamlanacak

Toplam 2 bin 600 kilometrelik güzergâhın, Ordu sınırları içerisinden geçen 240 kilometrelik yolun, 130 kilometresinin karayolları, 110 kilometresini Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Çambaşı-Topçam arasındaki 25 kilometrelik güzergahta incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Yeşil Yol ile Karadeniz’deki doğa harikası yaylaların gün yüzüne çıkacağını söyledi.

Çambaşı-Topçam arasında yer alan yolda incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz, “25 kilometrelik güzergahta 5 kilometre sıcak asfalt çalışmalarını tamamladık. Geride kalan 20 kilometrelik yolda ise alt yapı çalışmaları bitti. Bu yıl 20 kilometrelik mesafenin tamamını sıcak asfalta kavuşturarak, Kabadüz Yaylaları ile Mesudiye Yaylaları’nı birbirine kavuşturacağız” dedi.



“Yeşil Yol” bölge turizmini canlandıracak

Ordu’da devam eden alternatif yollar ve Çambaşı Yaylası’ndaki yatırımlarla birlikte, Yeşil Yol’un turizme büyük katkı sağlayacağını belirten Başkan Yılmaz, “Karadeniz’in en güzel yaylaları Ordu’da. Türkiye’de denize en yakın kayak merkezi olan Çambaşı Kayak Merkezi’ni hizmete açtık. Türkiye Kayak Federasyonu (TFK) tarafından işletilen bu tesis kış sezonunda günde yaklaşık 2 bin 500 kişiye hizmet verebiliyor. Karadeniz Sahil Yolu’na alternatif Yeşil Yol’la da bu tesise kolay ulaşılabilecek. Çambaşı Yaylası’ndaki otel projemiz ve özel sektörün yaptığı yatırımlarla birlikte, yeşil yol bölge turizmine çok ciddi bir katkı sağlayacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA