Yangına Erken Müdahale İçin Su Tankeri Dağıtıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesince mahalle ve ormanlık alanlardaki olası yangına köylünün erken müdahale edilebilmesine olanak sağlayan tanker dağıtımına başlandı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, mahalle ve ormanlık alanlarda çıkabilecek yangınlara köylünün erken müdahale edilebilmesi için su tankeri dağıtımına başladı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yıldızkent İtfaiye İstasyonu'nda gerçekleştirilen programda, mahalle ve ormanlık alanlarda olası yangına erken müdahale amacıyla muhtarlıklara anlaşma karşılığı 50 yangın söndürme tankeri törenle verildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, törende yaptığı konuşmada, Erzurum'u her geçen gün büyütme ve geliştirmenin gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Şehrin bir bebek gibi olduğunu ifade eden Sekmen, "Şehrin her gün, her saati ihtiyacı değişir. İhtiyaçları için bizler, 'çok iyi çalıştık, bir gün ara verelim' dersek olmaz. Şehir bir yandan yıpranıyor, bir yandan eskiyor, bir yandan da kırılıp dökülüyor. Bizler var gücümüzle çalışıyoruz. Herkes bu şehirden sorumludur, kentte oluşan sorunları ilgili amirliğe bildirmemiz gerekir. Şehir, hepimizin göz bebeğidir." dedi.

Sekmen, uzak mahallelerdeki olası yangına müdahalenin, ulaşım süresi nedeniyle gecikebildiğini anlatarak, şunları aktardı:

"Uzak mahalledeki yangına ulaşmamız yaklaşık bir buçuk saat sürebiliyor. Mahallelere bir yandan yangın vanaları yerleştiriyoruz bir yan da mahalle muhtarlarıyla anlaşmak suretiyle yangın söndürme tankerleri veriyoruz. Söndürme tankerleri, yangın olayına en kısa zamanda müdahale etmeleri ve söndürmeleri içindir. Anlaşma yapılarak oradaki yangını takip etmemiz gerekir. Erzurum'da köylerimiz, ahır veya evin üstünde samanlık oluyor. Evler, bir yangın olduğu esnada kül oluyor. Hiç olmazsa yangının yan tarafa sıçramasına engel olmak için gayret ediyoruz."

Konuşmanın ardından itfaiye ekipleri, yangın söndürme tankerinin kullanımıyla ilgili uygulamalı bilgi verdi.
Kaynak: AA