Veliefendi Hipodromu Atla Terapi Merkezi'nde 23 Nisan Kutlaması

TJK'nın ev sahipliğinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Veliefendi Hipodromu Atla Terapi Merkezi'nde çocuklar ve aileleri için özel kutlama gerçekleştirildi TJK Başkanı Adalı: 'Sadece 23 Nisan'da değil, her zaman sizleri buraya bekliyoruz. Ne zaman isterseniz burada yeriniz hazır'

Türkiye Jokey Kulübü (TJK), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, Veliefendi Hipodromu Atla Terapi Merkezi'nde terapatik seanslara katılan çocuklar, çevre anaokullarından öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikle kutladı.

"23 Nisan Çocuk Şenliği"nde koro, gösteri ve çeşitli etkinliklerin yanı sıra özel olarak kurulan küçük manejde çocuklar, pony atlarıyla bir araya geldi.

Yaklaşık, yüz çocuk ve ailenin katıldığı etkinlikte, gelirinin tamamının LÖSEV ve KORUNCUK Vakfı'na bağışlandığı mini bir kermes de düzenlendi.

TJK Başkanı Serdal Adalı burada yaptığı konuşmada, çocukları görmekten çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Sadece 23 Nisan'da değil, her zaman sizleri buraya bekliyoruz. Ne zaman isterseniz burada yeriniz hazır." diye konuştu.

- "Her zaman çocuklarımızla gurur duyuyoruz"

TJK Genel Sekreteri Sadettin Atığ da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyadaki tek çocuk bayramı olarak, çocuklara armağan ettiği 23 Nisan'ın, TJK'nın sosyal sorumluluğu olarak kutlandığını belirterek, çocuklarla vakit geçirmekten dolayı mutlu olduğunu aktardı.

Veliefendi Hipodromu'nun herkese açık olduğunu söyleyen Atığ, şunları kaydetti:

"Hipodromlarımız, park yeri sayılır. Onun için insanlar mesire yeri gibi buraya gelip piknik de yapabiliyor fakat çocuklarımıza çok önem veriyoruz çünkü onlar istikbalin büyükleridir. Her zaman çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Yeni gençlik yetiştirmek bizim için önemli bir sorumluluktur. Bazı okullar bize müracaat ettiği zaman buraya gelip, piknik ve şenlikler yapabiliyorlar. Bugün de o etkinliklerimizden biri düzenlendi, aileler de burada çocuklarımızla birlikte 23 Nisan'ı kutluyorlar."

- "Aileler hipodroma gelerek, çocuklarına atları sevdirsinler,

TJK Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Aylin Sevim ise çocukların arasında, onlar kadar mutlu ve heyecanlı bir gün geçirdiklerini dile getirerek, bütün çocukların bayramını kutladı.

Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Bercis Merdanoğlu, TJK'da 6 Atla Terapi Merkezi bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bunlardan biri de 9 Mayıs'ta Elazığ Hipodromu'nda açılacak, böylece 7 terapi merkezimizle hizmet vermeye devam edeceğiz. Ülkemizde 7 ilimizde bulunan atla yapılan terapi merkezlerimiz de haftanın 3 günü tüm engelli çocuklarımız ve ailelerinin ücretsiz olarak faydalanmasını sağlıyoruz. Bu bizim sosyal sorumluluk projemizdir. Onun dışında da haftanın 2 gününde serbest binicilik günlerimizi gerçekleştiriyoruz. İstanbul'daki 8-10 yaş arası çocuklarımıza temel binicilik dersleri veriyoruz. Pek çok hipodromumuzda çocuk tiyatrolarımız da var ve ailelerimizi çocuklarıyla güzel vakit geçirmek için buraya davet ediyoruz."

Ailelerin, çocuklarıyla at binmesinin önemini anlatan Merdanoğlu, "Aileler buraya gelerek çocuklarına atları sevdirsinler, hem binicilik hizmetimizden faydalansınlar hem de burada çok hoş vakit geçirmelerini istiyoruz." dedi.
Kaynak: AA