Vali Ustaoğlu Açıklaması 'Bu Ülkeye Sahip Çıkmamız Lazım'

BİTLİS – Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, “Bu coğrafya üzerinde yapılmak istenen ameliyata bizim topyekûn mücadele vererek müsaade etmememiz gerekiyor” dedi.

Vali Ustaoğlu Açıklaması 'Bu Ülkeye Sahip Çıkmamız Lazım'
Bitlis İl Müftülüğü tarafından Şehit Mahir Ayabak Okulunda düzenlenen ‘Din İstismarıyla Mücadele’ konulu panele Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Bahattin Akbaş ve İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur konuşmacı olarak katıldı.

Panel öncesi konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, din görevlilerinin bu konuda çok faal olması gerektiğini belirtti.

Ustaoğlu, “Bu coğrafya üzerinde yapılmak istenen ameliyata bizim topyekûn mücadele vererek müsaade etmememiz gerekiyor. Sizlerden istirhamımız, bu mübarek üç aylar başta olmak üzere her birinizin bu noktada çok daha gayretli olması, her birinizin birer nefer gibi mücadele etmesi bizim temel arzumuzdur. Çünkü, adeta 1,5 milyar İslam aleminin tek umudu olan bu ülkedir. Bu ülkenin başına bir şey geldiği zaman, tesbihin taneleri gibi İslam aleminin ne hale geleceğini düşünmek bile istemiyoruz. Onun için bu ülkeye sahip çıkmamız lazım. Bu bayrağa, bu devlete sahip çıkmamız lazım. Yavrularımızı bu bilinçle yetiştirmemiz lazım” dedi.

Vali Ustaoğlu, küresel güçlerin ürettiği silahların yüzde 90’ının Ortadoğu coğrafyasında kullanıldığını belirterek, “Dünya ekonomisini ayakta tutan silah sanayisi, tüm denemelerini Müslümanlar üzerinde yapıyor. Artık bunlardan ders çıkartmamız lazım. Bizim en büyük silahımız; birliğimiz, kardeşliğimiz ve dayanışmamızdır” diye konuştu.

Panelistlerin birer konuşma yapmasının ardından program sona erdi.
Kaynak: İHA