Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, kiraz üreticilerini ziyaret etti.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Marmaraereğli ilçesine bağlı Yeni Çiftlik Mahallesi'nde iyi tarım uygulamaları geliştirme projesi kapsamında kiraz üretimi yapan üreticileri ziyaret eden Sarıkoca, çiftçilerle görüştü.

Sarıkoca, ilçe müdürlüğü personeliyle gerçekleştirdiği teknik ziyarette, üreticilere yaşanan sorunlarla ilgili çözüm önerilerinde bulunuldu.

Üreticilere bereketli bir üretim yılı dileyen Sarıkoca, her zaman çiftçilerin yanında olduklarını belirtti.

- NKÜ'de Türk mitolojisi konferansı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu tarafından Türk mitolojisi konferansı düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa yazar Alter Güneş konuşmacı olarak katıldı.

Güneş, konferansta yaptığı konuşmada, Yunan mitolojisinin aslında Ege mitolojisi ve Balıkesir ile Antalya arasında geçtiğini belirterek şunları kaydetti:

"Destanlarımızı unutmak, kültürümüzü unutmak demektir. Türk mitolojisi denince akla hemen Dede Korkut gelir. Dede Korkut hikayelerinin yer aldığı iki tane el yazması var. Biri Dresden yazması, öteki Vatikan yazması olarak biliniyor. Görüyor musunuz, kültürünüzü sahiplenmezseniz, birileri onu sahiplenir. Herkül hikayelerinde Marmara ve Karadeniz'de dolaşır. Bugün bu hikayelerin ne kadar parlatıldığını hepimiz beyaz perdeden biliyoruz. O filmlere para verip de gidiyoruz ancak Türk mitolojisinde zaten var olan öğeler, karakterler bunlar. Ne var ki sizler tarafından keşfedilmeyi bekliyor."

Program sonunda NKÜ Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Koordinatörü Prof. Dr. Ali Tilbe, günün anısına yazar Güneş’e teşekkür belgesi takdim etti.

- NKÜ'de Psikolojik Danışma Merkezi açıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde (NKÜ) Mediko-Sosyal ve Psikolojik Danışmanlık Birimi açıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Mediko-Sosyal ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Psikolojik Danışma Merkezinin açılışı Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’in katılımıyla yapıldı.

Şimşek, açılışta yaptığı konuşmada, hem öğrenciler hem de personel açısından son derece gerekli olan Mediko-Sosyal ve Psikolojik ve Danışma Biriminin açılışını yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Merkezin açılışına rektör yardımcıları Prof. Dr. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz da katıldı.

Kaynak: AA