Sabah İl Buluşmaları Sakarya'da Yapıldı

Sabah gazetesi yazarlarının katılımıyla düzenlenen Sabah İl Buluşmaları'nın 7'ncisi Sakarya yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla, Erenler ilçesinde bir otelde düzenlenen toplantıda Sakarya'nın kültürel değerleri ve uluslararası rekabetteki konumu konuşuldu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yaptığı konuşmada, Sabah ailesinin yazarlarının ülkeye her alanda katkı sağladıklarını dile getirerek, kendilerine teşekkür etti.

Toplantının Sakarya ve ülkeye değer sağlayacağını ifade eden Toçoğlu, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Sabah Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz, Anadolu'daki gelişmeleri takip etmek için Sabah ailesi olarak sahaya indiklerini söyledi.

Dünyada artık ülkeler gibi kentlerin de rekabeti olduğunu belirten Oğuz, "Tarihe dayanan kentlerin çoğu bu coğrafyalarda. Bir kenti tarih sayfasında ayakta tutan en önemli dinamiklerden biri yerel kabiliyetler. Anadolu'da pek çok şehri geziyoruz. Kentlerde gördüğümüz iyi örnekleri anlatıyoruz. Tarım ekonomisinden sanayi ekonomisine geçmeyi başarmış nadir yerlerden biri burası. Sabah olarak bu ilin zenginliklerini yansıtmakla bir fonksiyon edindik." diye konuştu.

Etkinlikte Sabah gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Kerem Alkin tarafından Uluslararası Rekabet Araştırma Kurumu (URAK) sunumu ve değerlendirmesi yapıldı.

Programı, Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, ilçe belediye başkanları ve bazı akademisyenler de takip etti.

Kaynak: AA