Mudurnu Ormanlarındaki Çalışmalar Denetlendi

Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Mudurnu Orman İşletme Şefliği tarafından yürütülen ormancılık faaliyetlerini denetledi.

Keskin, Karaaslan mevkisinde devam eden karaçam ağaçlarındaki sıklık bakımını yerinde inceleyerek seyreltme yapılan bölümlerde çalışan orman işçilerine kesilmesi gereken ağaçları göstererek tatbikat yaptırdı.

Düzgün olmayan, tepe kırığı olan, zayıf ağaçları ve yol kenarlarındaki ağaçlarda da belli periyotlarda çalışma yapılması gerektiğini söyleyen Keskin, şöyle konuştu:

"Orman muhafaza ve bölge şefleri denetiminde yapılan kesim çalışmaları halk arasında 'ormanlar kesiliyor' şeklinde değerlendiriliyor. Bu yanlış bir bilgi. Bu ağaçların dallarının birbirine değmemesi gerekiyor. Aksi takdirde ağaçların gelişimi durur."

Keskin, ormanlarda yapılan seyreltme ve bakım çalışmalarının yerinde ve doğru çalışmalar olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Bakım yapılmayan ormanlarda ağaç güneş alamadığından zayıf kalır ve büyüyemez." dedi.

Bakım ve seyreltme çalışmalarının çok güzel bir şekilde devam ettiğini ifade eden Keskin, görevlilerin hiçbir zaman ormanda haksız bir kesime müsaade etmediğini belirterek, ağaç gelişimi, ışık ve güneş alması için sıklık bakımına ihtiyaç olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

- Orman yangınları ile mücadele

Keskin, ormanda yapılan çalışmaları denetledikten sonra AA muhabirine de açıklamada bulundu.

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte yangın döneminin de başladığını anlatan Keskin, "Ülkenin güneyde yangın mevsimi başladı. İlimizde de yangın öncesi çalışmalarımızı tamamladık. Eksiklikleri giderdik. Yangınlarda kullandığımız araçların bakım onarımlarını yaptık. Yangın sezonuna tedbirli girmek için hazırlıklarımızı tamamladık." diye konuştu.

Keskin, orman yangınları ile mücadele kapsamında gerekli tatbikatları yaptıklarını da belirterek, "Yangın işçilerine eğitimler verildi. Yangın işçilerimiz hazır durumda. Ayrıca orman yolları ve yangın yolları orman bakım çalışmaları kapsamında kapalı yol kalmayacak şekilde yapıldı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA