Kırşehir'de 400 Yabancı Uyruklu Öğrenci Eğitim Görüyor

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversite bünyesinde 400 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

AEÜ Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) bünyesinde oluşturulan kütüphanenin açılışında konuşan Karakaya, Kırşehir Belediyesi işbirliğinde kütüphanenin hayata geçirildiğini ifade etti.

Göreve geldiğinde yaptığı ilk işlerden birinin TÖMER’i açmak olduğunu vurgulayan Karakaya, TÖMER ile üniversitede yabancı uyruklu öğrenciler için eğitim hizmeti verme imkanı doğduğunu belirtti.

Üniversitede yaklaşık 400 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğünü anlatan Karakaya, bu öğrencilerden birçoğunun Türkçe yeterlilik eğitimi aldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Öğrenciler aldıkları eğitimle dünyaya kültür elçisi olarak gidecek. Biz onları önemsiyor ve seviyoruz. Türkiye olarak mazlum ülkelerin yanındayız ve yeniden dirilişe destek olacak umuda sahip insanlarla birlikteyiz. Muhatap aldığımız öğrenci kitleleri de bunlar. Almanya’da Türk vatandaşların eğitim imkanlarının kısıtlanmasının önüne geçilmesi için onlara özel bir imkan sağladık. Özellikle puanı yüksek öğrencilerin Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim almalarına olanak sağlayarak onları eğitimlerinin sonunda Almanya’ya geri gönderdik. Ülkemizde bu imkanı sağlayan tek şehir Kırşehir, tek üniversite de Ahi Evran Üniversitesi."

Kaynak: AA