Kartepeli Özel Çocuklar, Atla Terapi Merkezi'de Otizm Haftası

KOCAELİ – Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübünün düzenlediği Otizm Farkındalık Haftası etkinliğinde, özel çocuklar Atla Terapi Merkezi’nde doyasıya eğlendi.

Kartepeli Özel Çocuklar, Atla Terapi Merkezi'de Otizm Haftası
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’ün ülke genelinde örnek olan projelerinden barış Karatepe Mahallesi’nde bulunan “Atla Terapi Merkezi”, otizmli çocuklara kapılarını açtı. Otizmli çocukların ve ailelerinin ağırlandığı etkinliğe, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, KOÇ-DER Başkanı İlkin Kılıçarslan, otizimli çocuklar ve aileleri katıldı.

Kartepe Belediyesi Psikoloğu Hicret Kandaz’ın annelere verdiği seminerin ardından çocuklar, atla tanışarak farklı bir deneyim yaşadılar.

Birkaç gün önce Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’i makamında ziyaret ettiklerini belirten KOÇ-DER Başkanı İlkin Kılıçarslan, “Kendi projelerimizi ve yaptıklarımızı anlatmamız sonrasında Başkanımız Üzülmez, kendilerinin yaptıkları projeleri anlatması ile engelli çocuklarımıza yeni ufuklar açıldı. Başkan Üzülmez başta olmak üzere bütün ekip arkadaşlarına bizlere gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplumda daha yüksek düzeyde otizm farkındalığı oluşturulmasının gerekliliğini vurgulayan Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, “Her çocuğumuzun hakkı olan kaliteli eğitimden tüm öğrencilerimizin faydalanması öncelikli hedefimizdir. Sosyal belediyecilik anlayışı ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla, Kartepe Belediyesi örnek işler yapmaktadır. Bu gün otizme dikkat çekmekle yaşadığımız toplumun bir ferdi olan otizmli çocuklarımızın dünyasını tekrar fark etmiş oluyoruz” diye konuştu.

Kartepe Belediyesi Atla Terapi Merkezi’nde çocuklarla birlikte mavi balonlar gökyüzüne bırakılarak “Otizm Farkındalık Mesajı” verildi.

Otizmli çocuklarıyla birlikte etkinliğe katılan aileler çok memnun kaldıklarını dile getirerek, kendilerini unutmayan ve hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e sonsuz teşekkürlerini sundular.
Kaynak: İHA