İnegöl'de 'Üniversite Ve Meslek Tanıtım Fuarı' Açıldı

İnegöl Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 3. Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı açıldı.

İnegöl'de 'Üniversite Ve Meslek Tanıtım Fuarı' Açıldı
Gölbaşı Alyans Düğün Salonu’ndaki fuarın açılışında konuşan İnegöl Milli Eğitim Müdür Vekili Orhan Çelik, “Fuarımız 19-20 Nisan tarihlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında açık kalacak. Fuarımıza 14 üniversite ve 14 meslek grubu katılmaktadır. Toplamda 28 stant kurulacak. Stantlarda mezun olacak öğrencilerimize ne şekilde hangi bölümleri seçecekleri, hangi yolda ilerleyecekleri hocalarımız tarafından tanıtılacak. Öğrencilerimizin bu tanıtımlara katılmasını istiyoruz. Stantlarımızdaki tanıtımlara ilçemizdeki 11 ve 12’nsi sınıf öğrencilerimiz katılacaktır. Ve toplamda bu fuarı 7 bin öğrencimiz gezecek. İnşallah bu 7 bin öğrencimiz buradan bir fikir öğrenecekr. Üniversite yolunda öğrencilerimiz emin adımlarla ilerleyecek. Yanlış tercihlerde bulanmayacaklardır. Bu fuarı gezen öğrencilerimiz, idarecilerimiz ve öğretmenlerimizde ayrıca bir fikir edineceklerdir. Gün olmuyor ki, bir öğrencimiz başladığı üniversiteyi 1-2 yılda bırakıyor. Niye bırakıyor? Yanlış tercih yaptığını görüyor ve yüzden bırakıyor. İnşallah bu tür faaliyetlerle bu duruma düşülmez. Son sınıftaki öğrencilerimizin kurs denetimlerine gidiyoruz. Orada öğrencilere soruyorum; idealin nedir? Mezun olmuş, ama hala bir idealim yok, düşünüyorum diyor. Halbuki bir öğrenci bırak liseyi, ortaokul son sınıfta yol ayrımına geliyor. Ortaokul son sınıfta kendisinin ne olacağını bilmeli. Öğrenci velilerimiz de kendi çocuğunun ne olacağını bilmeli. Ve buna göre emin adımlarla ilerlemeli. Bu anlamda bu fuarında düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Bu fuarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerimizle beraber öğrencilerimiz için tertipledik. Sizleri çok seviyoruz ve değer veriyoruz. Göreve geldiğim ilk günden bugüne herkesin fikrini almaya çalışırken, öğrenci kardeşlerimin yanına da gittim. Hala da gitmeye çalışıyorum. Niçin? Sizin fikirlerini önemsediğimiz, değer verdiğimiz için. Bu şehirde sizlerde yaşadığınız için ve fikriniz olduğu için. Lütfen daha büyük hayaller kurun. Çok daha büyük hayalleriniz olsun. İnşallah bunu gerçekleştirmek üzere de planlarınızı oluşturun. Beraberinde hedeflerinize adım adım ilerleyin.’ Gelecekte sizler bu makamlarda görev alacaksınız. Bunun için önemsiyoruz. Vasıflı, liyakatli, şuurlu gençler yetiştirmek zorundayız. Onun için burada 14 üniversitemiz ayağınıza kadar geldi. Bu organizasyon içerisinde okullarımız randevulu bir şekilde buraya gelecekler. Lütfen araştırın, sorgulayın. Fikirler sürekli değişebilir. Okullarımızın sorumluları burada. Onlara danışarak, mesleklerinizi de daha fazla irdeleyebilirsiniz. Sizlere dair İnegöl Belediyesi olarak pek çok şeyler yapmak istiyoruz. Sizin de katılımcı olmanızı istiyoruz. Fikir anlamında, şehir ve mesleki anlamda, kendi öğrencilik durumunuzla ilgili fikirleriniz duymak ve öğrenmek istiyoruz. Bizlere proje oluşturup, gönderin. Bunun için www.inegolunfikri.com isminde bir adres oluşturduk. Buralardan o önemli fikirlerinizi bizlere aktarırsanız, bizlerde bunları hayata geçirmek isteriz. Ben fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle 3. İnegöl Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı açıldı. Tören ilçe protokolün stantları gezmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA