Edremit'te Turizm Haftası Kutlamaları

Edremit'te, Turizm Haftası kapsamında iki balık adam Ege Denizi'ne dalarak suda üzerinde "Doğa-Termal-Zeytin-Deniz Edremit'teyiz" yazılı pankart açtı.

Turizm Haftası dolayısıyla ilçenin Güre Mahallesi'nde bulunan bir termal otelde toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, eşsiz kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleriyle iç ve dış turizmin odağındaki ülkelerden biri olan Türkiye'nin sürdürülebilir turizm politikalarından bahsetti.

Türkiye'nin turizmdeki 2023 yılı hedefinin 50 milyon turist olduğunu belirten Sırmalı, "50 milyar dolar gelir rakamına ulaşmak için turizm cenneti olan ülkemizi ve bölgemizi en iyi şekilde tanıtmak önemli hedeflerimizden birisidir. Medeniyetlere beşiklik etmiş ve binlerce yıllık geçmişe sahip zeytinin ve zeytinyağının anavatanı Edremit ilçesi. Kazdağları Milli Parkı, doğası, termal su kaynakları, mavi bayraklı plajları, tarihi ve kültürel değerleri, piknik alanları gibi pek çok değeriyle turizm sektöründe önemli bir cazibe merkezidir." dedi.

Sırmalı, Edremit'in sahip olduğu tüm dinamikleriyle turizmde hak ettiği noktaya gelmesi, marka şehir olması ve insanların bu sektörden doğrudan fayda sağlar hale gelmesi için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler türkü seslendirdi. Turizm Haftası konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programın son bölümünde ise protokol üyeleri sahilde bulunan iskelede toplandı.

Edremit Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Sekan Sezen ve Antandros Derneği Dalış Ekibinden Erkan Ertürk tarafından oluşturulan dalış ekibi tarafından dalış gösterisi gerçekleştirildi.

Dalış ekibi, denizde üzerinde "Doğa-Termal-Zeytin-Deniz Edremit'teyiz" yazan pankart açtı. Protokol üyeleri, dalış ekibinin gösterisini beğeniyle izledi.

Etkinliğe, Edremit Belediye Başkan Vekili Ahmet Elman, daire amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve turizmciler katıldı.

Kaynak: AA