Eceabat'ta Güvenlik Toplantısı

Eceabat ilçesinde Kaymakam Turan Yılmaz başkanlığında güvenlik toplantısı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Yıldırmaz, İlçe Emniyet Amiri Selçuk Bayram, Belediye Başkan Vekili Recep Tutucu, daire amirleri, muhtarlar, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Eceabat'ın huzurlu bir ilçe olduğunu belirten Kaymakam Yılmaz, güvenlik ve asayiş noktasından bakıldığında küçük olaylar dışında kayıtlara giren büyük olayların olmadığını söyledi.

İçişleri Bakanlığının üzerinde durduğu en büyük konuların başında okulların güvenliğinin geldiğini anlatan Yılmaz, bu sebeple tüm okullardaki güvenlik kameralarının kontrollerinin İlçe Emniyet Amirliği ile İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 24 saat takip edilerek kontrol altına alındığını kaydetti.

Esnafların görüşlerinin de alındığı toplantıda, Zübeyde Hanım Caddesindeki sahil kesiminde yer alan hediyelik eşya ve lokanta işletmelerinin Şehitler Camisinin yıkılması ve gelen araçların park sorunu yaşaması sebebiyle ziyaretçilerin bu bölgede kalamadıkları, dolayısıyla esnafın zor günler yaşadığı vurgulandı.

Kaymakam Yılmaz, caminin yapımı ile ilgili olarak yer etüt çalışmalarının yapıldığını, önümüzdeki ay içerisinde yapım çalışmalarına başlanarak en kısa sürede ilçeye ve şehitler diyarına yakışan bir cami yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA