Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, Afyonkarahisar'da

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Afyonkarahisar İl Müftülüğü personeli ile bir araya geldi.



İşliyen, bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar İl Müftülüğü personelinin üç aylarını tebrik etti.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Türkiye genelindeki 40 ilde, din istismarının önlenmesi projesi kapsamında toplantı yaptığını ifade eden İşliyen, şöyle konuştu:

"Terör örgütleri FETÖ, DAEŞ ve PKK'nın dini istismar etmeleri konusunda birçok önemli tespit var. Ülkemiz açısından bu tehlikenin henüz tam anlamıyla geçmediği ve konunun soğutulmaması, aksine sıcak ve gündemde tutulması gerektiği şeklinde bir fikir birliği var. Gündemde tutabilmek maksadıyla hiç olmazsa itikadi boyutta tehlikenin devam ettiğini vurgulamak maksadıyla böyle bir çalışma ülkemiz genelinde gerçekleştiriliyor. Televizyon programları, konferanslar, seminerler, paneller, örgütlü bir din istismarı terör örgütleri FETÖ ve DAEŞ kitapları ve kitapların Türkçe'si, İngilizce'si ve dünyanın pek çok diline çevrilmiş şekilde yayınlanması, devletin değişik birimlerinde ve kurullarında gündeme gelmesi meselenin ehemmiyetini bize anlatmaktadır."

Program, açılış konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA