Dezavantajlı Çocuklar 23 Nisan'da İstanbul'da Buluşacak

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 81 ilden 81 dezavantajlı çocuğu İstanbul’da bur araya getirecek Bu yıl Balkan ülkelerinden çocuklar da misafir edilecek.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 81 ilden 81 dezavantajlı çocuğu İstanbul’da buluşturacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Türk Kızılayı İstanbul Şubesi’nin 81 ildeki şube başkanlıkları ile belirledikleri 81 dezavantajlı çocuk, Kızılay görevlileri eşliğinde İstanbul’a gelecek.

Hayatlarında ilk defa uçağa binecek çocuklar, İstanbul’da üç gün sürecek eğlenceli bir programa katılacak.

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım’ın misafiri olacak çocuklar, tarihi ve turistik yerleri gezecek, tekne turu ile bazı çocuklar ilk defa denizi görecek, 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na illerinden getirdikleri toprakları bırakacak ve Fenerbahçe-Antalyaspor maçında gösteri maçı yapacak. Çocuklara akşam yemeklerinde ünlü isimler de eşlik edecek.

Şarkıcı Demet Akalın kızı Hira ile Türk Kızılayı İstanbul Şubesi’nin dördüncüsünü düzenlediği "81 İl 81 Çocuk" projesi kapsamında, 23 Nisan için İstanbul’a gelen çocuklara akşam yemeğinde eşlik edecek. Şarkıcı, şarkılarıyla çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna ortak olacak.

Çocuklar, ayrıca Panorama 1453 Müzesi ve Dolmabahçe Sarayı’nı gezecek, boğaz turu yapacak, Emirgan Korusu'nda da rengarenk lale bahçelerini dolaşacak.

"Gece Gölgenin Rahatına Bak" şarkısıyla ünlenen Çağatay Akman ve Cumali Ceber karakteri ile ün kazanan Halil Söyletmez, çocukların ikinci akşam yemeğine katılacak.

Dördüncü yılındaki projede bu sene Balkan ülkelerinden çocuklar da misafir edilecek.

Kaynak: AA