Çanakkale Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Öğrencilere Kitap

Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Lapseki ilçesinde, Plevne İlkokulu 2. sınıf öğrencilerine hikaye kitabı dağıttı.

Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Aydın Şafak Kılıçaslan, okul müdürü Hakkı Güzel ile Plevne İlkokulu'nda 2. sınıf öğrencilerinin eğitim gördüğü sınıfları gezerek çevre konusunda eğitici hikayeler içiren kitap dağıttı.

Bolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Doğanın dostlara ihtiyacı vardır. Ona dostça davranalım" sloganıyla yola çıktıklarını ve 2. sınıf öğrencilerine doğayı anlatan, sevdiren, çevre sevgisini öğreten hikaye kitapları dağıttıklarını söyledi.

Doğanın iyi korunduğu takdirde insanların ve gelecek nesillerin daha iyi koşullarda yaşama imkanı bulacağını belirten Bolat, "Tüm canlıların yaşaması için gerekli koşullar doğada sağlanır. Doğa tüm canlıları kucaklar ve ihtiyacı olan her şeyi canlılara verir. Buna karşılık insanlara düşen en büyük görev de doğayı korumak ve gelecek nesillere problemsiz anlatmaktır." dedi.

Kaynak: AA