Atılım Üniversitesi'nde Sürdürülebilir Havacılık Araştırmaları (SARES) Çalıştayı

Atılım Üniversitesi’nde Sürdürülebilir Havacılık Araştırmaları (SARES) Çalıştayı düzenlendi.

Atılım Üniversitesi'nde Sürdürülebilir Havacılık Araştırmaları (SARES) Çalıştayı
Sürdürülebilir Havacılık Araştırmaları Derneği’nin yılda bir kez düzenlediği Sürdürülebilir Havacılık Çalıştayı, bu yıl Atılım Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Çalıştay öncesinde SARES ile ilgili açıklamalarda bulunan Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. Nafiz Alemdaroğlu, ’’SARES’in amacı havacılık konusunda daha sürdürülebilir araştırmalar yapmak. Hayatı daha yaşanabilir duruma getirmek, yeşil enerji kaynaklarını kullanmak. Dolayısıyla hayatı daha verimli bir şekilde icra edebilmek için gerekli olan tüm çalışmaları yapan bir kurumdur’’ ifadelerini kullandı.

Bu sene Atılım Üniversitesi’nde ilk kez bu çalıştayın yapıldığını belirten Alemdaroğlu, ’’Atılım Üniversitesi bu toplantıyı yapmaya niyet belirtti.

Geçen seneki toplantı Gebze’de yapıldı. O toplantıda önümüzde sene hangi kuruluşun bunu yapması isteniyor diye sorulduğunda Atılım Üniversitesi talip oldu. Bu nedenle ev sahipliği görevini bu sene biz üstlendik’’ diye konuştu.

Bu toplantının olumlu yönlerine ilişkin soruyu yanıtlayan Alemdaroğlu, ’’Bu toplantıya temel olarak biz havacılıkta başarı öyküleri konusunu seçtik. Çünkü Türkiye’de 1980 yılı itibariyle havacılık konusunda yapılmış çok önemli çalışmalar var. Biz bu çalışmaları bir şekilde ortaya çıkarmak istedik, unutulmasın diye. Bu toplantıyı yaptık. Aslında toplantının başka bir amacı da bu toplantıda yapılan konuşmaların daha sonra bir kitap haline getirilmesi, bir CD hazırlanması. Önümüzdeki gelecek nesillere bu bilgilerin aktarılması olacak. Dolayısıyla havacılığımızın emekleme devresi dediğimiz 1980’le başlayan yılların unutulmadan bundan sonraki nesillere aktarılmasını amaçlayan bir toplantı’’ şeklinde konuştu.

Alemdaroğlu, uçuş eğitimlerini artık kendi uçaklarıyla vereceklerinin kaydederek, ’’Uçuş okulumuz bu sene itibariyle kuruldu. Şu anda iki tane uçağımız var. Bu uçaklar pilotaj eğitim için kullanılabilecek trainer tipi uçaklar. İtalyan yapımı uçaklar. Bunlardan birkaç tane daha satın alacağız. Uçuşları kendi okulumuzda yapmaya çalışacağız. Şimdiye kadar tüm uçuşları Atlantik Uçuş Akademisi’nin okulunda gerçekleştirdik ama bundan sonra kendi uçaklarımızla bu eğitimi vereceğiz ve uçuşlarımızı da Sivrihisar’da gerçekleştireceğiz’’ açılamasında bulundu.

Çalıştaya katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de, Sivil Havacılık Okulu’nun kuruluş aşamalarından bahsetti.
Kaynak: İHA