Akdağmadeni Belediyesinin İstimlak Çalışması

Akdağmadeni Belediyesi, istimlak çalışmaları tamamlanan dere yatağı üzerindeki iş yerlerinde yıkım çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı Suphi Daştan, İstiklal Caddesi üzerinde devam eden yıkım çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklama yapan Başkan Daştan, belediye öz kaynakları kullanılarak 6,5 milyon liraya istimlak edilen 33 iş yerinin yıkım çalışmalarına sabah saatlerinde başladıklarını söyledi.

14 yıllık görev süresinde örnek belediyecilik anlayışıyla çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Daştan, şöyle konuştu:

"Akdağmadeni için büyük bir sorun teşkil eden, ömrünü tamamlamış, her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan, ilçemizin estetik yapısına uygun olmayan ve bulunduğu konum itibariyle büyük bir trafik sorununa neden olan dere üzerinde bulunan 33 adet iş yerinin yıkımı kısa süre içerisinde tamamlanacaktır. İlçemizde geçmişten gelen ve Akdağmadeni’nin önünü tıkayan tüm alanlarda büyük çalışmalar gerçekleştirdik. Bugün de burada ilçemiz açısından büyük bir tarihi olaya şahitlik ediyoruz."

Yapılan istimlak sonrası mağduriyetlerin yaşanmadığını belirten Daştan, "Akdağmadeni’nin ciğerlerini tıkayan bölgede yaptığımız çalışma sonucunda ilçemiz nefes alacak ve bambaşka bir görünüme kavuşacaktır." dedi.

Kaynak: AA