Adana Valisinden Şehit Ailesine Ziyaret

Vali Demirtaş, Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen onbaşı Volkan'ın ailesini ziyaret etti Demirtaş: 'Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarını ve şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerini gözetip korumak boynumuzun borcudur'.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Şırnak'ta Şenoba Kuyu Tepe Üs Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen piyade onbaşı Mehmet Volkan'ın ailesini ziyaret etti.

Demirtaş, beraberinde eşi Beyhan Demirtaş ile şehit Volkan'ın merkez Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi'ndeki babaevine gitti. Şehidin babası Osman ve annesi Zübeyde Volkan ile görüşen Vali Demirtaş, aileye başsağlığı diledi, sabır temennisinde bulundu.

Vali Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, devlet ve millet olarak canlarını vatan uğruna feda eden aziz şehitlere minnet ve şükran borçlu olduklarını belirterek şunları kaydetti:

"Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarını ve şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerini gözetip korumak boynumuzun borcudur. Kahraman şehidimizin yakınlarına bir kez daha başsağlığı dilerken şehidimiz piyade onbaşı Mehmet Volkan'a Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun."

Taziye ziyaretinde Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Şırnak'ın Şenoba beldesi Kuyu Tepe Üs Bölgesi'nde, 16 Nisan'da terör örgütü PKK mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırıda üç asker şehit düşmüş, bir asker yaralanmıştı. Şehitlerden Mehmet Volkan, önceki gün memleketi Adana'da toprağa verilmişti.
Kaynak: AA