Yazar Yeşilyurt'un, İlker Başbuğ'a Hakaret Davası

Yazar Yeşilyurt'un verdiği bir röportajda Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ'a hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

Yazar Süleyman Yeşilyurt'un verdiği bir röportajda Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Süleyman Yeşilyurt ile taraf avukatları katıldı.

Yeşilyurt'un "Paşaların Saltanatı" isimli kitabı çerçevesinde 6 Ocak 2012 tarihinde verdiği röportaj ile ilgili olarak yargılandığı davanın Yargıtayın bozma kararı okundu.

Sanık Yeşilyurt savunmasında, daha önceki yargılamada röportajı yapan gazeteci ve yayınlayan sorumlunun eser sahibi olarak kabul edildiğini ve takipsizlik kararı verildiğini ifade ederek, "Ben söz konusu röportajın eser sahibiyim. Yargıtay'ın bozma ilamındaki gerekçe doğru ve yeterli değildir. Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği üyesiyim. Bu kart sadece ilim ve edebiyat eserleri sahiplerine verilmektedir. Bu nedenle bozma ilamına direnilmesini talep ediyorum." dedi.

Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer ise "Beraat kararının Yargıtay tarafından da onaylandığını haricen öğrendik. Müvekkil olay tarihinde tutuklandıktan 20 gün sonra söz konusu röportaj sanık tarafından verilmiştir. Röportaj hakaret ve iftira beyanlarını içermektedir. Röportaj tamamen asker düşmanlığı içermektedir. Sanığın hiçbir pişmanlık göstermediği dikkate alınarak lehe olan hiçbir yasal hüküm uygulanmamak suretiyle sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz." diye konuştu

Mahkeme, delillerin yazılı olarak ibraz edilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: AA