Yalova'da 'Engelsiz Organik Tarım Projesi'

Yalova'da, engelli öğrencilerin tarıma yönlendirerek topluma kazandırmak ve meslek edinmelerine katkıda bulunmak amacıyla yaşama geçirilen "Engelsiz Organik Tarım Projesi" kapsamında salatalık fideleri dikildi.

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından "Organik Tarım Müteşebbis Sertifikası"na uygun yetiştirilen salatalık fidelerinin dikimi, Kadıköy beldesindeki Esvet Sabri Aytaşman Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi'nin bahçesinde bulunan engelsiz organik tarım serasında gerçekleştirildi.

62 engelli öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla yapılan etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar da katıldı.

Tosun ve Parıldar, öğrencilerle fide dikti.

Parıldar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli öğrencilerle birlikte salatalık dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Birinci amaçlarının önce tüketicilere bilinç aşılamak olduğunu ifade eden Parıldar, "Organik ürünün ne anlama geldiğini, ekolojinin, doğanın sürdürülebilirliğinin bizim için ne ifade ettiğini ortaya koymak amacındayız. Bunu yaparken de çocuklarımızı toprakla buluşturmak, burada eğitimlerine bir nebze de olsa katkıda bulunmak ve aynı zamanda da üretim zinciri içerisinde yer edinmelerini sağlamak istedik." dedi.

Tosun ise ikinci yılında olan proje ile engelli çocukların rehabilitasyonunu sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Çocukların başarma hissini ortaya çıkarmak istediklerini anlatan Tosun, "Birkaç öğrencimiz özellikle çok başarılı çalışmalar yapıyor. Bizde çok mutlu oluyoruz. Bu çalışmaların sonunda da ürettikleri ürünlerin satışını maddi kazancından elde edecekleri gelirlerini de görmelerini ve hayata tutunmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Projeden elde edilen organik ürünlerin İstanbul Organik Tarım Pazarı'nda satışının yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: AA