Yabancı Öğrenciler 'Hatıra Ormanı' Oluşturdu

AB Projesi kapsamında Romanya ve Polonya'dan Trabzon'a gelen öğrenciler, Ortahisar ilçesinde hatıra ormanı oluşturdu.

Avrupa Birliği (AB) Projesi kapsamında Trabzon'a gelen yabancı uyruklu öğrenciler, Ortahisar ilçesinde hatıra ormanı oluşturdu.

Romanya ve Polonya'dan kente gelen 16 öğrenci ile 4 öğretmen, Ortahisar Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Pelitli Mahallesi'nde hazırlanan alana fidan dikti.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte, dikilen fidanlara yabancı öğrencilerin isimleri verildi.

Genç, burada yaptığı konuşmada, Ortahisar Belediyesi olarak bugüne kadar 30 bin 333 fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Yeşil alanın önemine dikkati çeken Genç, şunları kaydetti:

"Ağaç, temiz hava demektir. Her geçen gün betonlaşmanın arttığı şehrimizde yeşil alan talebi de bununla doğru orantılı olarak artmaktadır. Bu şehirde ne kadar fidan dikersek, ne kadar yeşil alan oluşturursak bu aynı zamanda bir o kadar nefes alacağımız alan demektir. Ortahisar'ı daha yeşil hale getirmek bizim öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu maksatla ilçemizde bulunan okullarla fidan dikim etkinlikleri düzenleyerek, öğrencilere fidan dikiminin önemini anlatıyoruz."
Kaynak: AA