Van'da Yeni Hayvan Pazarı İhalesi Yapıldı

Van Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca ortaklaşa yapılacak olan "Van Merkez Canlı Hayvan Pazarı" projesinin ihalesi gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin tesisleşme konusunda atılımları devam ediyor.

Daha önce Van Büyükşehir Belediyesi ile DAP arasında protokolü imzalanan canlı hayvan pazarının ihalesi yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Belediye toplantı salonunda yapılan ihaleye 19 firma katıldı. Firmaların tekliflerini alan ihale komisyonu yapacağı değerlendirme sonrası sonucu açıklayacak.

İhale ile İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesi'nde bulunan ve ihtiyaca cevap veremeyen mevcut hayvan pazarı yıktırılarak, yerine daha modern ve hijyenik bir hayvan pazarı yapılacak.

Yüzde 90’ı DAP tarafından karşılanacak olan canlı hayvan pazarının yapımına kısa süre içerisinde başlanması hedefleniyor.

32 bin 405 metrekarelik alan üzerinde kurulacak canlı hayvan pazarında karantina ahırı, hayvan satış alanı, idari bina, bakıcı evi, kaba yem deposu, kapalı ahır alanı, hayvan satış alanı, rezerv alanı, açık otopark, nizamiye ve jeneratör odası yer alacak.

Kaynak: AA