Vali Ustaoğlu'ndan Ahlat İlçesine Ziyaret

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Ahlat ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Ustaoğlu, ilçe kaymakamlığında asayiş toplantısına katıldıktan sonra beraberinde Kaymakam Mustafa Akgül, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir ve kurum amirleri ile Güzelsu köyünü ziyaret etti.

Güzelsu Köyü Ortaokuluna geçen Ustaoğlu, burada öğrencilerin sevgi gösterisi ile karşılandı.

TÜBİTAK destekli bilim fuarını gezerek sergilenen projeleri inceleyen Ustaoğlu, daha sonra köydeki taziye evinde köy sakinleri ile bir araya geldi.

Ustaoğlu, yaptığı konuşmada, devletle milletin kucaklaşarak oluşturduğu sinerjinin, ülke üzerinde hesap yapanların hesabını bozduğunu söyledi.

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Bu birliktelik ile bu dayanışmamız sayesinde kimse bileğimizi bükemeyecek. Bu ülkemizi de bölmeyecek. Yıllardır bu bölgemizde birçok cana mal olan ve acı çektiren ama halen devletinden, milletinden bayrağından vazgeçmeyen bu millete acı yaşatan PKK terör örgütünün yapmak istediklerini hep birlikte biliyoruz. Ama yeter ki biz bir olalım, iri olalım, diri olalım. Hep birlikte bu ülkemizin birliğine, dirliğine yardımcı olduğumuz sürece bu örgüt amacına da ulaşamayacak. Bu millet, bu devlet ilelebet daim kalacaktır. Devlet olmazsa, millet olmazsa, bayrağımız olmazsa bunların hepsi boşuna oluyor. Biz diyoruz ki bizi bölmek isteyenlere karşı yek vücut olmamız çok daha önemlidir. Bugün burada gördüğüm manzara, bu kaynaşma, bu güzelliğin daim olmasını biz arzu ediyoruz."

Vali Ustaoğlu, ardından Ovakışla Belde Belediyesine geçerek bir araya geldiği muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.

Ustaoğlu, Ovakışla Jandarma Karakol Komutanlığı ve Ahlat Belediyesi tarafından ilçede inşa edilerek hizmete açılan Ahlat Park Alışveriş Merkezini ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA