Uşak Üniversitesinde Rehberlikte Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı

Uşak Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kanyon Okullarınca "Rehberlikte Yeni Yaklaşımlar" çalıştayı düzenlendi.

Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, okullardaki rehberlik çalışmalarının öğrenci davranışları üzerindeki olumlu etkilerine değindi.

Üniversitelerin temel görevinin donanımlı öğrenciler yetiştirmek olduğunu belirten Savaş, üniversitelerin bulundukları ilin ve bölgenin problemlerine çözüm olacak bilgiyi üreterek şehrin sosyo-ekonomik ve kültürel olarak kalkınmasına katkı sunmak gibi önemli görevlerinin bulunduğunu söyledi.

Uşak Üniversitesinin paydaşlarıyla zaman zaman bir araya geldiğini ifade eden Rektör Savaş, "Üniversitemiz deri, tekstil ve seramik sektörlerinde Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı'nın pilot üniversitesidir. Konuyla ilgili seramik, deri ve tekstil sektöründeki iş adamı ve sanayicilerimizi üniversitemizde ağırladık. Onlara sorunlarının ne olduğunu sorduk ve çözüm konusunda neler yapacağımızı anlattık. Uşak Üniversitesi olarak ülke kalkınması için üniversite-sanayi işbirliğini geliştirme noktasında çalışmalar yapmaktayız. Üniversiteler bilgi üreten kurumlardır ve biz üniversite olarak bilgimizi tüm paydaşlarımızla paylaşacağız. Biliyorsunuz Silikon Vadisi, Stanford Üniversitesinden mezun olanların kurdukları şirketlerden oluşuyor. Bizim de hedefimiz ülkemizi daha iyi yerlere taşıyacak, bilgili ve donanımlı nesiller yetiştirmektir." dedi.

Konuşmalarının ardından, Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ali Serdar Sağkal, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleş Eğitim Fakültesi PDR Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hatice İrem Özteke Kozan ve Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ali Karababa sunumlarını gerçekleştirerek rehber öğretmenlerin sorularını cevapladı.

Kaynak: AA