Uluslararası Polis Akademileri Birliği 7. Konferansı Katar'da Gerçekleştirildi

Uluslararası Polis Akademileri Birliği (INTERPA) 7. Konferansı Katar’da gerçekleştirildi.

Uluslararası Polis Akademileri Birliği 7. Konferansı Katar'da Gerçekleştirildi
Uluslararası Polis Akademileri Birliği’nin (INTERPA) 2018 yılı faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen ’’Terörizm ve Aşırıcılıkla Mücadelede Yeni Yaklaşımlar’’ ana temalı 7. INTERPA Konferansı’nda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yürütülen polis eğitim projeleri anlatıldı. Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen konferansa 38 farklı ülkeye bağlı 47 polis eğitim kurumu ile 5 uluslararası kuruluştan (Avrupa Polis Akademileri Birliği, Güneydoğu Asya Ülkeleri Ulusal Polis Güçleri Birliği, TİKA, Suç Önlemede Afrika Gençlik Girişimi ve Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı) 105 temsilci katıldı.

TİKA’nın gözlemci olarak davet edildiği konferansa TİKA adına katılan TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Yılmaz, TİKA’nın Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürüttüğü polis eğitimi programı hakkında bilgi verdi.

Yılmaz, 10 sene önce başlatmış oldukları Polis Eğitim Programı kapsamında şimdiye kadar 30 ülkeden 7 bin 500 polise eğitim verildiğini, ayrıca ülkelerin suçla mücadele kapsamında gerçekleştirmiş oldukları altyapıyı geliştirme çabalarına da destek sağladıklarını ifade etti.

Sudan’a Vücut İzleri Geliştirme Laboratuvarını temin ettiklerini dile getiren Yılmaz, küresel düzeyde işbirliğini geliştirmeye çok önem verdiklerini, bu amaçla Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi UNODC ile işbirliği içinde değişik eğitimler düzenlediklerini kaydetti.

2011 yılında kurulan ve hali hazırda 56 ülkeden 72 üyesi bulunan INTERPA Polis Akademileri arasında iletişime ve ortaklığa dayalı etkinlik ve verimliliği artırmaya yönelik çalışmaları yapmak, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımına imkan verecek ortak bir platform oluşturmak amacıyla Polis Akademisi öncülüğünde 2 Temmuz 2011 tarihinde İstanbul’da kuruldu.
Kaynak: İHA