Şırnak'ta 'Şehircilik Zirvesi' Yapılacak

Şırnak'ta "Şehircilik Zirvesi" gerçekleştirilecek.



Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Erkan, düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü PKK'nın saldırıları dolayısıyla büyük zarar gören Şırnak'ın merkezi yönetim ve belediye tarafından yeniden imar edildiğini söyledi.

"Şehrin farklı noktalarından yükselen binalara hep birlikte şahit olmaktayız, çok yakın bir zamanda Şırnaklıların yeni konutlarına taşınma sürecinin başlatılması bekleniyor." diyen Erkan, şöyle konuştu:

"Şehrimiz yeniden imar edilirken insanlarımızın bu yeni yaşam tarzına hazırlanması, yaşam alanlarının bu doğrultuda şekillendirilmesi önem arz etmektedir. Binaları imar ederken insanımızı merkeze almak durumundayız. Bütün bu düşüncelerle Şırnak Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi üzerine düşen misyon gereği önemli bir karar alarak bu konuyu gündeme getirme ihtiyacı hissetmiştir."

Erkan, İstanbul Esenler Şehir Düşünce Merkezinin ortaklığında gerçekleştirilecek zirveye Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın katılacağını kaydetti.

Kaynak: AA