Sarıveliler'de Ülkücüler Şehidin Vasiyetine Sahip Çıktı

Karaman’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sarıveliler İlçe Teşkilatı, geçtiğimiz ay Afrin operasyonunda şehit düşen Astsubay Musa Özalkan’ın adını yaşatmak için ilçeye bağlı Civler köyündeki Şehit Abit Orbay İlkokuluna kütüphane kurdu.

Sarıveliler'de Ülkücüler Şehidin Vasiyetine Sahip Çıktı
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, Telafer’deki Türkmen çocuklar için anaokulu, kreş veya kültür merkezi yaptırılarak adının verilmesini vasiyet etmişti. Afrin Harekatı’nın ilk şehidi olan Musa Özalkan’ın vasiyetinin yerine getirilmesi için MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli talimat vermişti. Şehidin adı Sarıveliler’de de yaşasın ve vasiyeti yerine gelsin düşüncesiyle harekete geçen MHP Sarıveliler İlçe Teşkilatı, ilçe başkanı Kasım Tunç’un koordinesi ile kütüphane kurmak için kitap kampanyası başlattı. Kısa süre içerisinde toplanan binlerce kitap ve kırtasiye malzemeleri, Civler köyündeki Şehit Abit Orbay İlkokuluna teslim edildi. Okulda düzenlenen törene Sarıveliler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Civler Şehit Abit Orbay İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Tevfik Yünsel, MHP Sarıveliler Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Davut Özcan, yönetim kurulu üyeleri, okul aile birliği başkanı ve öğrenci velileri katıldı.

MHP Sarıveliler İlçe Başkanı Kasım Tunç, "Milliyetçi Hareket Partisi Sarıveliler ilçe teşkilatı olarak misyonumuz; her yıl belirli konular üzerinde projeler üreterek halkımızın hizmetine sunmaktır. Geçen yıl sosyal politikalar üzerinde çalışmalar yapmıştık. Bu yıl da enerjimizin tamamını eğitim faaliyetlerine harcıyoruz. Şehidimizin kamuoyunda paylaşılan vasiyeti üzerine, yüzlerce ülkücü kardeşimizin katkısıyla mükemmel bir çalışma ortaya koyduk. Afrin şehidimizin adını ilçemizde başka bir şehidimiz adına yapılmış okulda yaşatabilmek bizim için büyük bir onur. Bu okulda öğrenim görerek yetişecek evlatlarımız şehitlerimizin aziz hatıralarından aldıkları feyzle, aynı Milli duruş ve aynı mefkureye sevdalı bireyler olarak bizleri gururlandıracaklar. İlçemizin her köşesinde teşkilat çalışmalarımız esnasında bize her zaman sahip çıkan, yolumuzu aydınlatan, desteğini esirgemeyen MYK üyemiz Yrd. Doç. Dr. Ali Güler Hocama şükranlarımı sunuyorum. Aynı zamanda ilçemizde göreve başladığından beri bütün enerjisini Sarıveliler’e harcayan ve eğitimin çıtasını çok yukarılara çıkartan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Çağlayan’a teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun” dedi.

Okul Müdürü Mehmet Tevfik Yünsel ise, MHP Sarıveliler İlçe Teşkilatının eğitim çalışmalarını takdirle izlediklerini belirterek, İlçe Başkanı Kasım Tunç’un şahsında emeği geçen herkese teşekkür etti. Çeşitli ikramlar ve konuşmaların ardından öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafları çekildikten sonra program sona erdi.
Kaynak: İHA