Sakarya'da İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Sakarya'da bu sene kamu yatırım programında yer alan projelerin değerlendirildiği il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.

Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Zeki Koçberber, kentte geçen yıl yapılan yatırımların proje tutarının 9 milyar 490 milyon lira olduğunu söyledi.

Bu yılki 6 milyar 662 milyon liralık yatırım planlamalarının ilk üç sırasında, ulaşım sektörünün 3 milyar 621 milyon, tarım sektörünün 677 milyon ve diğer kamu hizmetleri sektöründe de 1 milyar 177 milyon liralık yatırımın yer aldığını belirten Koçberber, şunları kaydetti:

"İlimizin 2018 yılı yatırım programında yer alan 344 projeye birinci dönem itibariyle tahsis edilen 1 milyar 193 milyon liralık ödeneğin, 191 milyon lirası harcanarak yüzde 16 nakdi, yüzde 21 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Toplantı dönemi itibariyle 344 projemizin 44'ü tamamlanmış, 195'i devam etmekte, 50'si ihale aşamasında olup 55 projeye ise hazırlık çalışmaları devam etmektedir. Projelerimiz, Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız ve belediye başkanlarımız, kurum ve kuruluşlarımızın etkili koordinasyonu ve iş birliği içerisinde aksatılmadan sürdürülmüştür." diye konuştu.

Koçberber, ayrıca bu yıl içerisinde yeni projelerin hayata geçirilmesi bakımından çalışmaların sıkı ve yerinde takip edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından kurum ve kuruluş yöneticileri il genelinde yürüttükleri yatırım, hizmet ve çalışmaların yanı sıra yapmayı planladıkları projeler konusunda sunum yaptı.

Kaynak: AA