Pendik Belediyesine 3 Ödül Birden

Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Arası En İyi Uygulama Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Pendik Belediyesi, Sağlıklı Çevre Kategorisi’nde Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi projesiyle birinci olurken, yarışmada 2 de ikincilik kazandı.

Pendik Belediyesine 3 Ödül Birden
2. Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi kapsamında gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Arası En İyi Uygulama Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu. 16-20 Nisan tarihleri arasında Kapadokya’da gerçekleştirilen kongre esnasında yerel yönetimlere ödülleri takdim edildi. Akıllı Kent, Sağlıklı Çevre, Sağlık ve Sosyal Hizmet, Sağlıklı Şehir Planlama, Şehir Sağlığını Ölçme ve Şehir Sağlığını Geliştirme Planları kategorilerinde yapılan yarışmada Pendik Belediyesi 1 birincilik ve 2 ikincilik olmak üzere toplamda 3 ödül birden aldı.

Sağlıklı Çevre Kategorisi’nde birinci

Türkiye’nin ilk ve tek Tam Otomatik Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi’ni kuran Pendik Belediyesi, bu alandaki çalışmalarıyla Sağlıklı Çevre Kategorisi’nde birincilik ödülüne layık görüldü.

5 Boyutlu Kentsel Dönüşüm Platformu C3PO Projesiyle Akıllı Kent Kategorisi’nde ikinci olan Pendik Belediyesi, Mobil Zabıta Projesi’yle Şehir Sağlığını Ölçme Kategorisi’nde de yine ikincilik ödülünün sahibi oldu. Pendik Belediyesi adına ödülleri Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin aldı. Başkan Şahin ayrıca kongrenin Belediyelerin Rol ve Sorumlulukları Oturumu’nda sağlık hizmetlerini anlattı.
Kaynak: İHA