Muş'ta 'Elit Engelli Sporcular Ve Başarı Hikayeleri' Paneli

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunca (BESYO) "Elit Engelli Sporcular ve Başarı Hikayeleri" konulu panel düzenlendi.

MŞÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde konuşan Muş Valisi Aziz Yıldırım, spor denince akla gençlerin geldiğini ve müsabakalara çıkmanın gayesinin galip gelmek olduğunu belirtti.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Sporu öncelikle kendimiz için yaparsak, zevk alacağımız bir spor yaparsak başarı beraberinde mutlaka gelecektir. Ülkemiz şimdilik genç bir nüfusa sahip. Onun için genç nüfusumuzun mutlaka hem artması hem bilinçli olması hem de sağlıklı olması bizim açımızdan, ülkemizin, devletimizin, milletimizin geleceği açısından çok çok önemlidir."

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise devlet desteği ile Muş'a çok büyük yatırımlar yapıldığını aktardı.

Daha sonra başarı hikayesini anlatan bedensel engelli milli yüzücü Beytullah Eroğlu da dünya şampiyonluğu yaşamanın ve Türk bayrağını dalgalandırmanın kendisine nasip olduğunu dile getirerek, "Hepimizin spor yapması gerekiyor. Bu ülkede doğdum, bu ülkede büyüdüm ve bu ülkenin yemeklerini yedim, okuluna gittim. Daha çocukken hep birilerinin yardımı ile havuza girdim çıktım ve başardım. Ben başardıysam bunu sizler de başarabilirsiniz. En büyük hedef bayrağımızı dalgalandırmaktır." ifadelerini kullandı.

Panele, İl Garnizon Komutanı Albay Cem Karoğlu, rektör yardımcıları, kurum personelleri, farklı illerden BESYO öğretim üyeleri ile öğrenciler de katıldı.

Kaynak: AA