Midyat'ta Sertifika Töreni

Midyat ilçesinde açılan girişimcilik kursu eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) işbirliğiyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeline yönelik "Etkili İletişim ve Stres Yönetimi", eski hükümlülere yönelik "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni başarıyla tamamlayan kursiyerler için bir otelde sertifika töreni düzenlendi.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, törende yaptığı konuşmada, projeleri sürdürülebilir olması mantığıyla hayata geçirdiklerini söyledi.

Ajansın temel kuralının kamu özel işbirliğini sağlayan birlikte çalışma kültürünü oluşturmak olduğunu kaydeden Altındağ, " Ajansımız mezrada bile olup biteni bilen, onu planlayan, sorunlarını gören, riskleri bertaraf eden, fırsatları kazanca dönüştüren bir mantıkla kurulmuştur. Dolayısıyla bizim işimiz kamu kaynaklarının anlatılması, yatırımcının buraya çekilmesidir." dedi.

Midyat Denetimli Serbestlik Müdürü Serdar Erdoğan da, "Denetimli serbestlik hizmetlerinden dezavantajlı kişileri topluma kazandırma ve topluma uyumlarını sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetler adı altında sunmuş bulunmaktayız. Kurs, 32 saati kapsıyordu. Denetimli serbestlik hizmetlerinin daha aktif, daha kaliteli daha uygun bir seviyeye ulaşmak için denetimli serbestlik personelimize de kurs verdik." diye konuştu.

Daha sonra kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak: AA