MEÜ Turizm Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu yaşandı

İçel Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi.

MEÜ Turizm Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu yaşandı
Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle, Turizm Fakültesi 35'inci dönem mezunları iş yaşamlarına uğurlandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, MEÜ tanıtım filminin izlenmesi ve ardından üniversitenin devlet konservatuarı sanatçılarının verdiği konserle devam etti.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Erol Yaşar, fakültelerinin kurulduğu ilk yıllardan bu güne kadar Türkiye'de en önemli turizm fakültelerinden biri olmayı başardığını söyledi.

Bu yıl içinde ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe imza attıklarını kaydeden Yaşar, 'Dün olduğu gibi bugün de Turizm Fakültesi göğsümüzü kabartmayı başarmış ve bizleri gururlandırmıştır. Bu gurur öğrencilerimizin, değerli velilerimizin ve hocalarımızındır. Değerli veliler bugün yaşadığınız duygular herkesin yaşadığı duygulardan elbette ki daha farklı olacaktır. Doğduğu andan itibaren özenle sabırla ve büyük bir emekle büyüttüğünüz çocuklarınız mezun oluyor, bundan sonra kendi ayakları üzerinde duracak, kendi hayatlarına yön verecekler. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Yaptıkları ve yapacakları bizler gibi sizleri de onurlandıracaktır' dedi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir ise öğrencilerin ailelerine ve öğrencilere özellikle teşekkür ederek, 'Bu çocukları vatanına, milletine, ailesine hayırlı birer birey olarak yetiştirmeye çalışan, Türkiye'nin en köklü turizm okullarından birinden mezun oluyorlar, hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. Bugün Türkiye'nin en prestijli yöneticilerini yetiştiren, birçok noktada başarılı bir fakülte olmayı başardık. Benim inancım bugün karşımızda olan 125 pırıl pırıl genç önümüzdeki yıllarda okulumuzu ve siz ailelerini gururlandırmaya devam edecek' diye konuştu.

Mezun öğrencileri temsilen konuşan fakülte birincisi Emirhan Üstün de “Bugün alacağımız belge hiç kuşkusuz ailelerimizin, hocalarımızın ve bizlerin emek ve özverisinin gurur verici bir sonucunu temsil ediyor. Yaşadığımız güzel dostluk ve arkadaşlıkların bir ömür devam etmesini diliyorum. Bir gün turizmci olma hayalinin şimdi gerçekleşiyor olmasının gururunu yaşıyoruz' şeklinde konuştu.

Bu yıl ilk mezunlarını veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü 1'incisi Çiğdem Fişne ise “2014 yılında tam tamına 14 kişi olarak başladık. Soranlara gastronomi okuyoruz dediğimizde kimileri gastroloji sanarak mide ağrılarına çare olmamamızı, kimileri de astronomi sanıp uzaya çıkmamızı bekledi. Bizler aşçıyız. Kuruluşunda bölümümüzün eşyalarını tek tek kendimiz açtık. Fedakar ailelerimiz gurbette ne yer ne içer diye düşünürken bizler lezzetli sınav kağıtlarımız yiyorduk' dedi.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere diplomaları verildi.

Ardından öğrenciler keplerini havaya atarak, mezuniyetlerini kutladılar.

Törene, akademik personel ile öğrenci ve aileleri katıldı.

Kaynak: İHA