'Mersin Kelebeklerine Ezgi Arıyor' Temalı Beste Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Bu yıl 17. düzenlenen İçel Uluslararası Müzik Festivali kapsamında düzenlenen ’İçel Kelebeklerine Ezgi Arıyor’ temalı 8. Beste Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

'Mersin Kelebeklerine Ezgi Arıyor' Temalı Beste Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu
Kelebek habitatı açısından dünyanın sayılı yerleri arasında gösterilen Kanlıdivane Antik Kenti’ne ithafen düzenlenen 8. Beste Yarışmasının final konseri, Latin Katolik Kilisesi’nde gerçekleştirildi.

Konserde finale kalan 5 eser, İçel Devlet Opera ve Balesi Orkestrası (MDOB) sanatçıları tarafından seslendirildi. Dereceye giren eserlerin dinleyici oyuyla belirlendiği yarışmada, Halkacıklar rumuzuyla Cem Oslu birincilik ödülüne, Kuzgun rumuzuyla Mustafa Kemal Saydam ikincilik ödülüne, Americana Exotica rumuzuyla Melis Özcan ise üçüncülük ödülüne layık bulundu. Yarışmaya, Amuryum ve Sirokko rumuzuyla katılan İlker Özöztürk ve Bülent Yüksel ise mansiyon ödülüne sahip oldular. Dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri, iş yoğunluğu ve yurt dışında olmaları sebebiyle kendilerini temsilen yakınlarına takdim edildi.

Burada konuşan İçel Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Balkanı Selma Yağcı, "Bu yıl yarışmamızı İçel Kelebeklerine Ezgi Arıyor temasıyla dört klarnet formunda gerçekleştirdik. Dereceye giren eserlerle birlikte yarışmaya katılan tüm eser sahiplerini kutlamak isterim. Böylesine kıymetli eserleri müzik edebiyatımıza kazandırmış olmaktan gurur duyuyoruz. Son derece kıymetli bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi ayrıca bir borç bilirim” dedi.

Öte yandan gecede, gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Ercan’ın "İçel’in Kelebekleri" adlı fotoğraf sergisi de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Kaynak: İHA