Lise Öğrencilerinin Temsili Kına Gecesi

Bilecik'te Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda "Temsili kına gecesi" canlandıran lise öğrencileri, katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi turizm bölümü öğrencileri, uzun zamandır hazırlandıkları gösteri ile çok fazla alkış aldı.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden topladıkları bilgiler kapsamında gelinin etrafını çeviren kız arkadaşları, başında şeker ezdi, çiftetelli oynadı.

Daha sonra gelin, annesinden helallik isteyen türkü seslendirdi.

Bu sırada sahneye Türk bayrağı ile gelen erkekler, kızlara bahşiş verdikten sonra halk oyunları oynadı.

Aile büyüğünün öğütlerini dinleyen yeni çift, Türk bayrağı altından geçerek sahneden ayrıldı.

Okul müdürü Adem Avcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bölüm öğretmenleriyle bir toplantı yaptık, bu sene ne yapabiliriz diye. Her sene çıtayı yükseltmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanını sergileyen bir programımız olsun istedik. Türkiye'nin her bölgesinden videolar izledik, karma yaptık. Ülkenin güzelliğini temsili kına gecesiyle gençlerimiz gösterdi. Sanıyorum yerini de buldu." dedi.

Turizm bölümü 4. sınıf öğrencisi ve damat rolündeki Abdullah Ülkü, "Türkiye'nin her yerinden karma bir gösteri sunmak istedik. Herkese teşekkür ediyorum, bizlere ileride neler yapabileceğimizi de gösterdiler." diye konuştu.

Temsili gelin İlknur Altıntaş da, "İleride kızlar olarak hepimizin yaşayabileceklerini gösterdik, çok heyacanlandık." diye konuştu.

Kaynak: AA