Kuşadası'nda Madde Bağımlılığı İle İlgili Sosyal Deney Gerçekleştirildi

Kuşadası Belediyesi ile Uyuşturucu ve Bağımlılık ile Mücadele Platformu işbirliğiyle Kuşadası’nın belirli noktalarında uyuşturucu maddelerin zararlı etkilerine dikkat çekmek amacıyla bir sosyal deney yapıldı.

Kuşadası'nda Madde Bağımlılığı İle İlgili Sosyal Deney Gerçekleştirildi
Sosyal deney için 2 genç oyuncu, Kuşadası’nın merkezi beş noktasında madde bağımlısı rolü yaptı.

Kuşadası Belediyesi öncülüğünde “Dün Son, Bugün İlk Olsun” başlığıyla hazırlanan sosyal deney, Kuşadası Belediyesi Ana Hizmet Binası önü, Kalekapısı önü, Balıkçılar Meydanı, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı ile Kaya Şavkay Meydanı’nda gerçekleşti. Madde bağımlılığıyla ilgili sosyal deney kapsamında madde bağımlısı rolünü giren tiyatrocular uyuşturucu krizine girmiş gibi davranırken vatandaşların yardım etmek için ellerinden geleni yaptıkları gözlendi.

Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Ferah Sürekçi “Dün Son Bugün İlk Olsun” başlığıyla hazırladıkları sosyal deney sayesinde Kuşadası’nda madde bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek vatandaşların konuya büyük bir duyarlılık gösterdiklerinin altını çizdi. Sosyal deney esnasında 112 numaralı acil servis hattının kilitlediğini belirten Sürekçi, tüm Kuşadalıları 19 Nisan günü saat 18.00’da “Dün Son Bugün İlk Olsun” başlığıyla Erkan Yücel Sahnesi’nde düzenlenecek olan Bağımlılık ile Mücadele Semineri’ne davet etti.
Kaynak: İHA