'Koşabiliyorken Koş' Projesi

Vali Karaloğlu, proje kapsamındaki etkinliklerde gençlerle spor yaptı.

Vali Münir Karaloğlu, "Halkımızı spora yönlendirirsek, sağlıkta işimiz o kadar azalacaktır." dedi.

Karaloğlu, beraberinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür ile Antalya Spor Salonu bahçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan "Koşabiliyorken Koş" Projesi kapsamındaki etkinliklere katıldı.

Karaloğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, son dönemde ilgili bakanlıkların vatandaşları daha çok hareket etmeye ve vücut aktivitelerini artıracak faaliyetlere yönlendirdiğini söyledi.

Her insanın sağlığını korumak için hareket etmek ve spor yapmak zorunda olduğunu belirten Karaloğlu, "Ne kadar çok spor, ne kadar çok hareket, o kadar az doktor, o kadar az ilaç demektir. Halkımızı spora yönlendirirsek, sağlıkta işimiz o kadar azalacaktır. Onun için tüm Antalyalıları bu etkinliğe katılmaya davet ediyorum." dedi.

Proje kapsamında "Bağımlı olma, sporcu ol" sloganıyla da bağımlılığa dikkat çekildiğini ifade eden Karaloğlu, her türlü bağımlılıkla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yaptıkları protokolle, etkinliğe katılan vatandaşlara sağlık taraması da yapılacağını kaydeden Karaloğlu, konuşmasının ardından istasyonları gezerek aktivitelere katıldı, gençlerle fotoğraf çektirdi.
Kaynak: AA