Karaman İl Özel İdaresinin Sulama Yatırımları

Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında desteklenen ve Karaman İl Özel İdaresince yürütülen sulama projeleri ile dağlık alanlardaki tarım arazileri sulu tarıma geçiriliyor.

İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, yaptığı yazılı açıklamada, geçmişte dağlık alanlardaki tarım alanlarının sulanmasının bir hayal olduğunu belirtti.

Özellikle ulaşımın çok zor olduğu bu köylerde toprak arklarla küçük ekim alanlarında sulu tarım yapılmaya çalışıldığını ifade eden Güngörer, şunları kaydetti:

"Konya Ovası Projesi kapsamında desteklenen ve İl Özel İdaresi tarafından uygulanan sulama projeleri ile köylerimiz yeniden hayat buldu. Köylerimizdeki arazilerde su iletimi kapalı sistem ile yapılmaya başlandı. Su tutucu bentler ve su biriktirme havuzları yapıldı. Hayvanların su içmelerini kolaylaştırmak, et ve süt kayıplarını azami seviyeye getirebilmek için hayvan içme suyu sarnıçları yapıldı. 'Su gelmez' denilen yerlerden tarım arazilerine su geldi. Suyu olup da sulama sistemi olmayan köy neredeyse kalmadı. 2010-2017 yılları arasında Konya Ovası Projesi kapsamında 95 milyar lira ödenekle 216 proje hayata geçirilerek 44 bin hektar alan sulu tarıma kazandırıldı. Çalışmalar artarak devam ediyor."

Kaynak: AA