Irak Türkmen Cephesinden GAÜN Rektörü Gür'e Takdirname

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’e, Irak Türkmenlerine verdiği hizmetlerden dolayı Türkmen milleti ve Irak Türkmen Cephesi adına takdirname verildi.

Rektör Gür’ün makamında gerçekleştirilen törende, Irak Türkmen Cephesi Partisi Genel Başkanı Erşad Salihi tarafından verilen belgeyi Kerkük Şehir Meclisi Eski Başkanı Cevdet Zülal takdim etti.

Prof. Dr. Gür, Kerkük Şehir Meclisi Eski Başkanı Cevdet Zülal ve GAÜN Irak Türkmen Öğrenci Lideri Murat Küçük ile GAÜN Yurtdışındaki Türkler ve Akraba Toplulukları Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yunus Emre Tansü’nun da hazır bulunduğu ziyarette, çok sayıda uluslararası öğrencinin olduğu GAÜN'de Irak’tan ve Suriye’den çok sayıda Türkmen öğrencinin de eğitim gördüğünü söyledi.

Özellikle komşuluk ilişkileri içerisinde bu konuya daha fazla hassasiyet gösterdiklerini, bu öğrencilerin sıkıntılarını gidermek adına üniversitenin imkanlarını kullandıklarını ifade eden Gür, "Sayın Erşad Salihi yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı Irak Türkmen Meclis Başkanı olarak bu çalışmalarımızı takdir ederek bizi onure etti. Kendisine teşekkür ediyorum. Iraklı Türkmen öğrencilerimiz başta olmak üzere bütün uluslararası öğrencilerimiz bizim gözbebeğimizdir. Onlar için üniversitemizin imkanlarını seferber edecek, uluslararası alanda çok iyi bir eğitim alarak ülkelerine dönmelerini sağlayacağız." dedi.

Öğretim Üyesi Dr. Tansü’ya da makamında Zülal tarafından, Irak Türkmenlerine verdiği hizmetlerden dolayı takdir belgesi verildi.

Kaynak: AA