Erdemli Belediyesinde 9. Hizmet Yılı Kutlaması

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 9 yıllık görev süresi boyunca hayata geçirdikleri büyük yatırımları ve projeleri 9. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen programda anlattı.

Erdemli Belediyesinde 9. Hizmet Yılı Kutlaması
Erdemli Belediyesi tarafından 9. hizmet yılı kutlama etkinliği düzenlendi.

Belediye Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, ’bir belediyeden daha fazlası’ başlığı altında belediye hizmet tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

9 yıllık görev süresi boyunca hayata geçirdikleri büyük yatırımları ve projeleri anlatan Erdemli Belediye Başkanı Tollu, görev yaptığı süre boyunca insanlara ve güzelliklere dokunduklarını kaydetti.

9 yılda önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini aktaran Tollu, "Bu memleketin insanlarının her gün yürüdüğü, gidip geldiği yollar insana yaraşır bir şeklide olsun, şehrin altyapısı sağlam olsun, atık suları artık cennet parçası denize dökülmesin istedik. Limon çiçeği dedik, yardıma koştuk. Engelsiz olsun dedik insan, şehir. Çocuklarımız için aqua parkımız, yüzme havuzumuz olsun, adam gibi hizmet verecek belediye binamız olsun istedik. Kültür Merkezimiz olsun, çocuklarımız, gençlerimiz sanatla tanışsın, tiyatro sahnesinin tozundan yutsun, Türk Müziği yaşasın, Halk oyunlarımız unutulmasın istedik ve bu yönde çalışmalar gerçekleştirdik" dedi.

Erdemli’yi Türkiye’de tarımın merkezine taşıyacak ‘Tarım Dayanışma Merkezi’ müjdesini de veren Tollu, söz konusu merkezi kurarak, tarım arazilerini daha verimli kullanabilmek adına danışmanlık yapacaklarını ve çiftçilerin tüm sorunlarının çözüm merkezi olacaklarını söyledi.



2018 yılı sonrası gerçekleşecek çalışmalar ve projeler hakkında da bilgi veren Tollu, "2018 sonrası açacağımız Drone Merkezi ile çocuklarımıza günümüz teknolojilerini birebir öğrenme fırsatı sağlayacağız. Hiçbir çocuğumuzu çağın gerisinde bırakmayacağız. Bu merkezin yanı sıra ilçemize, çocuklarımızın her anlamda kendini geliştirebileceği, fizikten, biyolojiye, kimyadan, astronomiye kadar kendini ve yeteneklerini keşfedeceği bir bilim evi kazandıracağız. 64 senelik Erdemli Tarihinin ve Erdemlimizin son 10 yıldaki köklü değişimini gözler önüne sererek bir Kent Müzesi inşa edeceğiz. En önem verdiğimiz konulardan birisi de ilçemizin yiğit kadınları. Mahallede Şenlik Var projemizle, özellikle ev hanımlarına uzman psikologlar ve kadın sağlığı uzmanı ekiplerimizle onları hem eğlendirip hem de bilgilendiren etkinlikler düzenleyeceğiz. Belediye olarak bizler üreten, değer katan bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Bu noktada ilçemizde üreten, kent ekonomisinde söz hakkı olan herkesi kapsayarak Ekonomi Çalıştayı yapacağız. Böylece Erdemlimize emek harcayan herkesin birbiriyle temas etmesini, birbirleriyle bilgi ve birikimlerini paylaşmalarını sağlayacağız’’ ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA