Bu Proje Şehirde Köyü Yaşatacak

Ülke genelinde şehir yaşantısının en büyük sorunlarından biri olan komşuluk ilişkilerinin yok olmasını önlemek ve şehirde geleneksel köy hayatı sunmak amacıyla Aydınlı bir inşaat firması ilginç bir proje çalışması başlattı. Şehirde köyü, yaşadıkları yerde de şehrin tüm imkanlarına sahip olmak isteyenler için başlatılan kent projesinde insanlar yaşayacakları mekanları komşu seçenekleri ile alabilecek.

Bu Proje Şehirde Köyü Yaşatacak
Projenin amacının insanların ev sahibi olurken iyi bir komşuya da sahip olması olduğunu belirten Proje Koordinatörü Semih Çepehan, “Gelişen teknoloji ile artık insanlarımız birçok şeye sahip olabiliyor. Ancak teknoloji her zaman huzur ve mutluluk getirmiyor. Bizler bu projemiz ile insanlarımıza son teknoloji ürünü yaşam mahalleri ile birlikte huzur içinde yaşayabilecekleri kafa dengi komşular kazandırmak istiyoruz” dedi.

Aydın Efeler ilçe merkezi Forum Aydın ve Üniversite yerleşkesine yakın bir yerde kurulan 60 konutluk Villa City, tenis kortundan, geleneksel Türk hamamına, yürüyüş ve piknik alanından hobi bahçesine kadar şehirde yaşayıp doğal ortam ve yaşam alanına hasret herkesin talebine karşılayacak şekilde projelendirilmiş. Skylight sistem ile gün ışından maksimum derece faydalanılan projede en çok kadınların düşünüldüğünü belirten Cepehan, “Evleri yapıp inşa ederken en çok evin hanımını düşündük. Erkeğin rahatı, çocukların huzuru kadar kadının hem sosyal hem de ev hayatını göz önünde tutarak hanımlara özel ayrı bölümler de oluşturduk. Hanım evinin bir bölümünde çamaşır ve ütü ile uğraşırken hemen diğer bölümde sinema keyfini yaşayıp gelen misafirlerini ağırlayabilecek. Her şeyden önemlisi bu projede ‘komşunu kendin seç’ seçeneği ile insanlarımızın mutlu ve huzur içinde bir yaşam sürmesini arzu ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA