'Bu Dünyaya Anlam Katan Çocuktur'

Bursa Valisi Küçük: 'Herkes için çocuğu çok önemlidir. Kimse arabasını, evini bağrına basmaz. Öyle bir şey yapana ise deli derler ama çocukları aileler ve yakınları bağrına basar, öper koklar. Çocukların, gençlerin çok sevildiğini kimse unutmasın'

BURSA – Bursa Valisi İzzettin Küçük, her çocuğun çok özel olduğunu belirterek, "Herkes için çocuğu çok önemlidir. Kimse arabasını, evini bağrına basmaz. Öyle bir şey yapana ise deli derler ama çocukları aileler ve yakınları bağrına basar, öper koklar. Çocukların, gençlerin çok sevildiğini kimse unutmasın." dedi.

Küçük, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce düzenlenen "Rol Model Buluşmaları" etkinliğine yaptığı sunumda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 40 ülkeden 800'e yakın çocuğun Bursa'ya geldiğini hatırlattı.

Her çocuğun özel olduğunu anlatan Küçük, şunları kaydetti:

"Herkes için çocuğu çok önemlidir. Kimse arabasını, evini bağrına basmaz. Öyle bir şey yapana ise deli derler ama çocukları aileler ve yakınları bağrına basar, öper koklar. Çocukların, gençlerin çok sevildiğini kimse unutmasın. Bu dünyaya anlam katan çocuktur. Benim çocukluğumda ne lamba ne de elektrik vardı. Ben gaz lambası ile büyüdüm. Akşam olduğu zaman her şey biterdi. Şimdi ise her köyde yol ve elektrik imkanı var."

Küçük, Türk toplumunun çocuklara diğer çocuklara göre çok daha fazla değer verdiğini de ifade ederek, "Bizim çocuklarımıza verdiğimiz değer diğer ülkelere nazaran çok daha fazla. Çocuklarımız bizim yarınlarımız, istikbalimiz ve onları yarınlara en iyi şekilde hazırlamak, onların ayakları üzerinde duran 'başı dik' insanlar olarak yetişmesi bizim en büyük hedefimiz." diye konuştu.

Küçük, Bursa’da yaklaşık 3 bin 500 çocuğa valilik tarafından yardım yapıldığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA