Bismil'de Modern Müftülük Binasının Temeli Atıldı

Diyarbakır’ın Bismil İlçe Belediyesinin katkılarıyla yaptırılan modern müftülük binası, konferans salonu, mescit ve kuran kursunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Bismil'de Modern Müftülük Binasının Temeli Atıldı
Temel atma törenine Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, daire amirleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Temel atma töreninde konuşan İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, “Müftülük hizmet binaları, topluma örnek olacak, rehberlik yapılacak, içeriye girdikleri zaman insanların huzur bulacağı mekanlar olmalıdır. Böyle bir mekan, Bismil İlçemize gerekli idi. Bugün temelini atacağımız bu proje ile bu ihtiyaç giderilmiş olacak. Katkılarından dolayı Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Sayın Turgay Gülenç’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Temel atma töreninde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Gülenç, temeli atılan, müftülük binası, konferans salonu, mescit ve kuran kursu inşaatının hayırlı olmasını diledi. Eski cezaevi yerine yaptırılacak olan binanın temel atma töreninde konuşan Başkan Gülenç, “Müftülük binası, konferans salonu, mescit ve kuran kursu ilçemizin bütün mahallerine hizmet edecek. Memleketimizin güzel ahlakla yetişen nesillere ihtiyacı var. Kuran Kursumuzda buna vesile olacaktır. İnşallah bu gün temelini attığımız bu inşaatın en kısa sürede açılışını da hep birlikte yaparız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Gülenç inşaatın hayırlı olmasını temenni ederek mikser aracının düğmesine basıp harç döktü.
Kaynak: İHA