Binlerce yıllık tapınakta kitap okudular

Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyadaki belirli ülkelerin katıldığı “Okumak yaşamaktır” E-Twinnig projesini Aydın ilini temsilen katılan Didim Cumhuriyet İlkokulu “Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzünde okuyoruz’’ projesiyle binlerce yıllık Apollon Tapınağı’nda okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Binlerce yıllık tapınakta kitap okudular
Binlerce yıllık tapınakta kitap okudular
Apollon Tapınağı içerisinde gerçekleştirilen etkinliğe Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, Okul Müdürü Ufuk Kurucu ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Okuma etkinliğine Okul idarecileri ile öğrenciler üzerinde “Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzünde okuyoruz' yazısıyla çıktı. Yaklaşık yarım saat süren etkinlikle ilgili bilgiler veren İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz “Öncelikle Okulumuza teşekkür ediyoruz kendileri öncülük ettiler. Okumak yaşamaktır projesi kapsamında Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzünde okuyoruz' projesiyle okuma eylemi gerçekleştirdi. Didimimiz Cumhuriyetle kurulan bir ilçe olmakla beraber geçmişi çok eskiye dayanan bir ilçe; tarihi ve turizmi olan bir ilçe; böyle bir etkinlikte olmaktan gururluyum” dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler ise “Projemizin adı okumak yaşamaktır. İnsanların okumasına alışkanlık kazandırmak; Aydın ilini tanıtmak ve dikkatleri buraya çekmek; Evde ailelerimizle sürekli kitap okuyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte kitap okuyoruz. Herkesi kitap okumanın önemini anlatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştular.

Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıf öğrenciler tarafından hazırlanan projeyle Aydın İlinin Tarihi ve Kültürel mekânlarını tanıtmak; kitap okunan yerlerde fotoğraf ve video kaydı yaparak bölgelerin tanıtımına katkı sunulması amaçlanıyor. Proje kapsamında 28 Mayıs 2018 tarihinde 81 ilde ortak sergi açılacak.
Kaynak: İHA