Belediye Başkan Yardımcısı Okan'dan Öğrencilere Top

Çatak Belediye Başkan Yardımcısı ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Murat Okan, "Ofs'u içinde yaşat" yazısını yazdırdığı topları öğrencilere dağıttı.

Başkan Yardımcısı Okan, Övecek köyü Ofs mezrasının kan davası nedeniyle boşaltılmasına dikkat çekmek için futbol toplarının üzerine "Ofs'u içinde yaşat" yazısını yazdırdı.

Hazırladığı topların bir kısmını Kıyıcak İlkokuluna götüren Okan, geçtiği sınıfta öğrencilere dağın eteğinde bulunan Ofs mezrasını gösterdi.

Söz konusu mezrada dünyaya geldiğini ve eğitim hayatının zor şartlarda geçtiğini anlatan Okan, şöyle konuştu:

"Ama bütün zorluklara rağmen okudum ve başardım. Sizler de azimle çalışırsanız başaracaksınız. Doğup büyüdüğüm yeri hiç unutamadım. Ancak şimdi orası boş. Çünkü kan davası nedeniyle herkes göç etmek zorunda kaldı. Toprağı çok verimli, ceviz ağaçları çok fazla ve tarıma elverişli. İnsanların boşaltmak zorunda kalan topraklarına geri dönmeleri halinde işsizlik sorunu da azalmış olacak. Üretimde artış olacağına inanıyorum."

Bu yüzden topların üzerine 'Ofs'u içinde yaşat' yazısını yazdırdığına vurgu yapan Okan, "Belki barışa bir katkım olur ve Ofs'ta yeniden yaşam başlar. Bu proje gelecek nesillere örnek olacak. Artık hiçbir yerde kan davası olmaz inşallah. Bu gençler bizim geleceğimiz. Barışa katkı sunacağına inandığım bu sosyal hareketin bir parçası olmaktan dolayı da çok mutluyum." diye konuştu.

Okan, daha sonra futbol toplarını öğrencilere dağıttı.

Kaynak: AA