Batman'da 'Uluslararası All Anatolia Turizm Yatırım Ve Pazarlama Zirvesi'

Batman Valisi Deniz: 'Türkiye'nin çok daha turisti ağırlayacak potansiyeli var. Türkiye'nin 2023'te hedefte 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefi var. Çünkü Türkiye bir açık hava müzesi'

Batman'da "Uluslararası All Anatolia Turizm Yatırım ve Pazarlama Zirvesi" düzenlendi.

Batman Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve DİKA işbirliğinde "Uluslararası All Anatolia Turizm Yatırım ve Pazarlama Zirvesi" İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, burada yaptığı konuşmada, insanların birbirini tanıdıkça ve kaynaştıkça savaşların eksileceğine dile getirdi. Türkiye'yi gören ve görmeyen Avrupalılar arasında inanılmayacak kadar intiba farkı olduğunu belirten Deniz, daha çok insanın Türkiye'ye gelmesi için çaba içerisinde olunması gerektiğini kaydetti.

"Anadolu coğrafyası Yunus Emre'nin, Hacı Veli Bektaşi'nin, Mevlana'nın sevgi tohumlarını attığı, medeniyetin ortasında merhametin olduğu bir coğrafya" diyen Vali Deniz, "Hepsi 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyen bir kültürden geliyor. Turist, insana değer ve kıymet verirseniz gelir. Bu ülkeyi hep birlikte bir yere götüreceğiz. Daha da gelişeceğiz, daha da kalkınacağız. Onun içerisinde trurizm çok çok yer ediniyor." diye konuştu.

Türkiye'de 90'lı yıllarda 5 milyon turist, 2000'li yıllarda 10 milyon turist geldiğini şimdilerde ise 30 milyonun üzerinde turist beklendiğini aktaran Deniz, şunları aktardı:

"Türkiye'nin çok daha turisti ağırlayacak potansiyeli var. Türkiye'nin 2023'te hedefte 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefi var. Çünkü Türkiye bir açık hava müzesi. Yurt dışından bir çok insan bir çok bilim adamı buraya gelip araştırma yapmak, inceleme yapmak için fırsat kolluyorlar. Nereye giderseniz gidin doğa güzellikleri hakeza, kültürel zenginliğimiz hakeza. Sadece güneş, kum, deniz turizminden artık Türkiye çıktı. Bizler yeter ki işimizi severek, coşkuyla yapalım. Çünkü Türkiye'nin gelişmesine kalkınmasına hepimizin ihtiyacı var. Bu coğrafyanın ihtiyacı var. Bu coğrafyanın büyük Türkiye'ye ihtiyacı var."

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ da yaptığı konuşmada, 2017 yılında bir milyar insanın dünyayı dolaştığını, Türkiye'de de yaklaşık 32 milyon 400 bin insanın ağırlandığını, 2023 yılı hedeflerinin ise dünyanın ilk beş ülkesi arasına girmek olduğunu ifade etti.

Zirve, konuşmaların ardından yurtdışı ve Türkiye genelinden gelen turizmcilerin görüş ve önerilerini aktarmasıyla son buldu.
Kaynak: AA