Başkan Tütüncü Lise Yıllarını Yaşadı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaretinde, bayrak töreninde öğrencilerle okul bahçesinde sıraya girerek, 22 yıl önceki lise yıllarını yaşadı.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneğinin (ANTEMDER) meslek ve kariyer sahibi kişileri öğrencilerle buluşturduğu "Okula Dönüş" projesinin konuğu, Başkanı Tütüncü oldu.

Tütüncü, bayrak töreninde öğrencilerle okulun önünde sıraya girerek, İstiklal Marşı okudu. Öğrencilere hitap eden Tütüncü, Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine çok şanslı olduklarını, çünkü Antalya'nın en köklü eğitim kurumlarından birinde eğitim gördüklerini kaydetti.

Günümüzün en önemli problemlerinin başında gençlerin herhangi bir mesleğe sahip olmamasının geldiğine dikkati çeken Tütüncü, şöyle devam etti:

"Bizden iş talebinde bulunan genç kardeşlerimize mesleklerinin ne olduğunu sorduğumda 'Başkanım, ben her işi yaparım.' cevabını alıyorum. 'Her işi yaparım.' demek aslında hiçbir işi yapamam, benim mesleğim yok, demek. Bu okuldan mezun olanların ise bir mesleği olacak. Önünüzde güzel bir hayat var. Hayatınızın baharında olduğunuz bugünlerde lise yıllarınızı geriye dönüp baktığınızda hep özlemle hatırlayacaksınız. Arkadaşlıklarınızı güçlü tutun. Lise yıllarınızın hatıralarına saygı gösterin. Birbirinizle irtibatınızı asla kesmeyin. Öğretmenlerinizle, okulunuzla sürekli irtibat halinde olun. Çünkü bizler yaşadığımız hayata hatıralarla tutunuruz. Hatıralarımıza hürmet ederek kendimizi güçlü hissederiz."

Lise Müdürü Hasan Yıldız ve ANTEMDER Başkanı Orhan Yüksel, günün anısına Tütüncü'ye okulun fotoğrafını hediye etti.

Kaynak: AA