Başkan Karaosmanoğlu, 'Eğitimi, Hizmetlerimizin En Başına Yazıyoruz'

Derince Pakmaya Huriye Pak Ortaokulu Robotik Kodlama Sistem Atölyesi Fen Laboratuvarı’nın açılışına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Eğitimi, hizmetlerimizin en başına yazıyoruz” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, 'Eğitimi, Hizmetlerimizin En Başına Yazıyoruz'
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Pakmaya Huriye Pak Ortaokulu Robotik Kodlama Sistem Atölyesi Fen Laboratuvarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Güç ile üyeler Hacer Yeşilkaya ve Gülbahar Yıldırım’ın yanı sıra Okul Müdürü Mustafa Özdemir’le birlikte öğrenciler ve veliler de açılışta yer aldı.

“Deneyerek Öğreniyorum” projesi kapsamında Derince Pakmaya Huriye Pak Ortaokulu Robotik Sınıf açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Pek çok iş yapıyoruz. İnsanımızın huzur ve mutluluğu için çok çalışıyoruz. Ancak en önemli gündemimiz, eğitimdir. Eğitimi, hizmetlerimizin en başına yazıyoruz” dedi.

Derince Kaymakamı Akın Yılmaz ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un yaptığı konuşmalarda Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim için gerçekleştirdiği projeler için teşekkür ederken, çocukların ve gençlerin aldıkları eğitimin geleceğin nesillerinin oluşmasında çok önemli olduğunu da vurguladılar.

Her şeyi gençler için yaptıklarını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Çocuklar, gençler, liseliler ve üniversiteliler hepsi gözbebeğimiz. Onlar umudumuz, yarınlarımız. İyi yetişsinler, bilgiyle donansınlar, çağın ilerisine gitsinler, mutlu bir hayatları olsun diye çalışıyoruz ve hep birlikte çırpınıyoruz. Kılavuz Gençlik Modeli, Bilgi Evlerimiz, Gençlik Merkezlerimiz, Diriliş Kampı, Akademi Lise, Bilim Merkezimiz, Seka Kağıt Müzesi, Yüzlerce kültür - sanat programı, yaz ve kış kampları, yaz ve kış spor okulları onlar içindir. İşin esasına bakarsak, ne yapıyorsak onlar için yapıyoruz. Bilgiyi; tecrübe ederek, hissederek, dokunarak, keşfederek öğrenmek değerlidir. Bu noktada kaçırmamız gereken en önemli şey gelecektir. Çocuklarımızın hayatıdır. Bir ülkenin istikbalidir” diye konuştu.

Yapılan hizmetlerden de bahseden Karaosmanoğlu, “Projemizle bugüne kadar her bir 6. sınıf öğrencimize 250 bin adete yakın bilgisayar ve tablet hediye ettik. Bu yıldan sonra Eğitim 4.0 adıyla yeni bir modele geçeceğimizin müjdesini vermiştik. Deneyerek Öğrenme Projesi kapsamında geliştirdiğimiz Eğitim 4.0 seferberliğini başlattık. İşe burada da yeni bir tohum atıyoruz. Kocaeli genelinde 74 okulumuza tam 91 tane Eğitim 4.0 Laboratuvarı kuruyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden kurulacak laboratuvarların ikinci adresleri olması isteğinde bulunan Karaosmanoğlu, “Fen, Biyoloji, Fizik ve Kimya alanında kuracağımız laboratuvarlar, dört dörtlük olacak. Öğrencilerimiz, burada bilgiye dokunacak, araştıracak, keşfedecek, deneyler yapacak. Çocuklarımız, işin içinde olsun. İcat çıkarsın. Bozsun, dağıtsın. Adı üstünde burada deney yapılacak. Yanılma olmadan deney olmaz. Öğrencilerimizden de rica ediyorum. Bu laboratuvar sizin ikinci adresiniz olsun. Bilimin ne kadar eğlenceli olduğunu keşfedin. Merak edin, eğlenin, bilgiyi dokunarak öğrenin” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış sonrası Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindeki davetliler, öğrencilerin gerçekleştirdiği çalışmaları yakından inceleme fırsatı da buldu.
Kaynak: İHA