Başkale Kaymakamlığından İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım

Van'ın Başkale ilçesinde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) ihtiyaç sahibi ailelere geçen yıl bir milyon lira yardım yapıldı.

Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Abdulselam Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede ihtiyaç sahibi ailelere yardımların devam ettiğini söyledi.

Bu kapsamda SYDV tarafından ilgili kanun kapsamında tespit edilen ihtiyaç sahibi 5 bin aileye 10 bin ton kömür yardımı yapıldığını anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Vakfımız, 2017 faaliyet programı kapsamında son bir yılda bir milyon liradan fazla nakdi yardım yaptı. 2 binden fazla hanemiz gıda ve elbise mağazamızdan faydalandı. Yangın ve su baskını gibi sebeplerle evi zarar gören ihtiyaç sahiplerine 40 bin lira destek verildi. 2017-2018 eğitim öğretim yılında ilçemizde ikamet eden ihtiyaç sahibi 179 ailenin çocuklarına kitap yardımı yapıldı. 25 şehit ve gazi yakını umreye gönderildi."

Öztürk, ilçedeki kırsal mahallelerde ikamet eden 38-71 yaş grubundaki bin kadının Van merkezde kanser erken teşhis taramasından geçirilmesini sağladıklarını anlattı.

Tüp bebek projesi ile 8 ailenin çocuk özlemini sonlandırdıklarını dile getiren Öztürk, "Genç kızlara beyaz eşya devletimizin düğün hediyesi olarak verildi. 5 ailemizin hasta ve engelli hastalarına medikal ve sağlık malzemesi ile akülü sandalye yardımı yapıldı. Başkale ilçemizde dikiş nakış, halıcılık, konularında kurslar açtık. Bunları inşallah ilçemizde daha da yaygınlaştıracağız." dedi.

Öztürk, ilçede tespit ettikleri ihtiyaç sahibi ailelere yardımların devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA